Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lżejsza, wegetariańska wersja bigosu - z wędzonym tofu, sliwką i przyprawą 5 smaków. Pełne smaku i umami, ten smak Was zaskoczy!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1675
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1473
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1467
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1677
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1675
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1473
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1467
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1677
Składniki
Białą kapustę poszatkować, kiszoną odcisnąć i lekko posiekać. Cebulę drobno posiekać. Nasiona jałowca utrzeć w moździerzu. Śliwki pokroić w paseczki Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę i przesmażyć aż zmięknie. Dodać kapustę, śliwki, jałowiec- smażyć 15 minut.
Dodać przyprawę "5 smaków", wymieszać, zalać wodą i dusić ok 45 minut aż kapusta zmięknie. Na oleju podsmażyć tofu pokrojone w kostkę. Tofu i koncentrat dodać do kapusty, dusić jeszcze 10 minut. Podawać z chlebem.