Dania główne Przepis na:
Wegetariański kotlet jajeczny

Składniki
- jajka ugotowane na twardo, 3 sztuki
- jajko surowe, 1 sztuka
- mała bułka, 1 sztuka
- świeży szczypiorek, 2 łyżki
- pieprz
- sól
- vegeta
- Bułka tarta
- olej
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Odsączamy wodę z zamoczonej wcześniej bułki. Następnie wraz z trzema ugotowanymi na twardo jajkami mielimy bułkę w maszynce.
-
Dodajemy surowe jajko, szczypiorek, przyprawiamy solą, pieprzem, vegetą i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
-
Kotlety panierujemy w bułce tartej, smażymy na oleju, na małym ogniu.
-
Kotlety najlepiej podawać z sałatką ze świeżych warzyw.
Komentarze do przepisu (7)

killbill 05 maja 2010Zgłoś do usunięcia
mnie to bardziej przypomina kotlet z piersi kurczaka niż własnoręcznie robiony kotlet jajeczny :)) pozdrawiam0 Kto głosował? | Odpowiedz

gabi_mniammniam 05 maja 2010Zgłoś do usunięcia
macie rację....w liczbach się pomyliłam.....zaraz wprowadzę korektę5 Kto głosował? | Odpowiedz

stokrosz 05 maja 2010Zgłoś do usunięcia
Z chęcią wypróbuję, wygląda całkiem apetycznie :)4 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 05 maja 2010Zgłoś do usunięcia
A co się stało z czwartym jajkiem ugotowanym na twardo?????0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 05 maja 2010Zgłoś do usunięcia
co się stało z czwartym jajkiem ugotowanym na twardo?????0 Kto głosował? | Odpowiedz

AArs 05 maja 2010Zgłoś do usunięcia
ale się czepiasz... można się w liczbach pomylić4 Kto głosował? | Odpowiedz

marysia30 05 maja 2010Zgłoś do usunięcia
A co robimy z czwartym ugotowanym jajkiem?Możemy zjeść na kanapce czy też mamy wykorzystać do innego celu?0 Kto głosował? | Odpowiedz