Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne i bardzo zdrowe danie.
Serdecznie zapraszam do zobaczenia filmu w którym pokazuję krok po kroku jak przygotować to danie.
Zaczynamy od pokrojenia bakłażana w kostkę około 1,5cm. Solidnie go solimy i odstawiamy na bok aby zmiękł. Papryki również kroimy w kostkę. Tak samo z cukinią (nie obierajmy jej ze skóry). Cebulę kroimy drobno tak samo czosnek, a pieczarki podobnie do cukinii i bakłażana.
W garnku rozgrzewamy oliwę. Podsmażamy na niej cebulę i czosnek - powinniśmy je zeszklić, następnie dodajemy pieczarki i podsmażamy. Dodajemy paprykę, wszystko mieszamy i przykrywamy pokrywką. Zmniejszamy ogień do połowy i wszystko dusimy przez 20 minut. Od czasu do czasu trzeba wszystko przemieszać. Dorzucamy bakłażana i dusimy dalej przez 5-6 minut. Na koniec dorzucamy cukinię - po to żeby była chrupka.
Wszystko doprawiamy solą, pieprzem, kurkumą (1 łyżeczka), curry (2 łyżeczki), gałką muszkatołową (0,5 łyżeczki), cynamonem (0,25 łyżeczki), Imbirem (0,5 łyżeczki), tymiankiem (1 łyżeczka), rozmarynem (0,75 łyżeczki) oraz kilkoma pręcikami szafranu.
Czas zbudować sos do naszego curry. Do miski należy wlać 125ml jogurtu koziego i dosypać jedną łyżeczką mąki ryżowej. Wszystko wymieszać i dodać trochę sosu z garnka aby zahartować jogurt. Następnie powoli wlewamy jogurt do garnka cały czas mieszając.
Danie jest gotowe. Polecam je podawać z ryżem i posiekaną natką pietruszki. Świetnie sprawdzi się również kolendra.
Życzę smacznego i zapraszam do obejrzenia filmu gdzie wszystko pokazałem krok po kroku.
Ciasteczka można wyciskać za pomocą maszynki jak i przy użyciu foremek. W sma...
Odsłon: 15162
Przepis dnia
Pierniczki bezglutenowe, świąteczne, miękkie i kruche, prawie jak te glutenow...
Odsłon: 5818
Chrupiąca ogórkowa salsa z wędzoną rybą świetnie sprawdzi się jako przekąska...
Odsłon: 132
Sezon na popierówki w pełni dziś proponuję pyszne pierogi idealne na letni ob...
Odsłon: 3574
Pyszna i aromatyczna karkówka pieczona w rękawie z przyprawami idealna na cie...
Odsłon: 729
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 2260
Chrupiąca ogórkowa salsa z wędzoną rybą świetnie sprawdzi się jako przekąska...
Odsłon: 132
Sezon na popierówki w pełni dziś proponuję pyszne pierogi idealne na letni ob...
Odsłon: 3574
Pyszna i aromatyczna karkówka pieczona w rękawie z przyprawami idealna na cie...
Odsłon: 729
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 2260
Składniki
Serdecznie zapraszam do zobaczenia filmu w którym pokazuję krok po kroku jak przygotować to danie.
Zaczynamy od pokrojenia bakłażana w kostkę około 1,5cm. Solidnie go solimy i odstawiamy na bok aby zmiękł. Papryki również kroimy w kostkę. Tak samo z cukinią (nie obierajmy jej ze skóry). Cebulę kroimy drobno tak samo czosnek, a pieczarki podobnie do cukinii i bakłażana.
W garnku rozgrzewamy oliwę. Podsmażamy na niej cebulę i czosnek - powinniśmy je zeszklić, następnie dodajemy pieczarki i podsmażamy. Dodajemy paprykę, wszystko mieszamy i przykrywamy pokrywką. Zmniejszamy ogień do połowy i wszystko dusimy przez 20 minut. Od czasu do czasu trzeba wszystko przemieszać. Dorzucamy bakłażana i dusimy dalej przez 5-6 minut. Na koniec dorzucamy cukinię - po to żeby była chrupka.
Wszystko doprawiamy solą, pieprzem, kurkumą (1 łyżeczka), curry (2 łyżeczki), gałką muszkatołową (0,5 łyżeczki), cynamonem (0,25 łyżeczki), Imbirem (0,5 łyżeczki), tymiankiem (1 łyżeczka), rozmarynem (0,75 łyżeczki) oraz kilkoma pręcikami szafranu.
Czas zbudować sos do naszego curry. Do miski należy wlać 125ml jogurtu koziego i dosypać jedną łyżeczką mąki ryżowej. Wszystko wymieszać i dodać trochę sosu z garnka aby zahartować jogurt. Następnie powoli wlewamy jogurt do garnka cały czas mieszając.
Danie jest gotowe. Polecam je podawać z ryżem i posiekaną natką pietruszki. Świetnie sprawdzi się również kolendra. Życzę smacznego i zapraszam do obejrzenia filmu gdzie wszystko pokazałem krok po kroku.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Skrzydełka z kurczaka huli huli ( z hawajską nutą )z frytkownicy beztłuszczowej
Dania główne
Aromatyczne Włoskie bolognese
Dania główne
Kotlety jajeczne z kaszą jaglaną i warzywami
Dania główne
Filet z indyka nadziewany
Skrzydełka z kurczaka huli huli ( z hawajską nutą )z frytkownicy beztłuszczowej
Przygotowane we frytkownicy beztłuszczowej/airfryer Lepkie, słodkie, dymne i...
Odsłon: 31
Aromatyczne Włoskie bolognese
Pyszne spaghetti bolognese prosto ze stolicy jedzenia -Rzymu Obiad dla 4 osób...
Odsłon: 155