Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty, ale smaczny przepis na wegetariańskie danie, którego przygotowanie zajmuje do pół godziny. Nadaje się do pracy, a także jako danie główne ze szpinakiem, kolbą kukurydzy lub innym warzywem jako dodatek.
Patelnia, garnek, łyżka, tarka do jarzyn
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 253
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1055
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 59
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 253
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1055
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 59
Składniki
W tym samym czasie wstawiamy na ogień wodę na makaron, którą solimy oraz opróżniamy puszkę pomidorów do garnka i doprowadzamy do wrzenia na większym ogniu, po czym po zagotowaniu redukujemy ogień i wolno gotujemy.
Wstawiamy również patelnię z olejem, wrzucamy cebulę dość grubo pokrojoną na rozgrzany olej i szkolimy.
Kiedy sos pomidorowy zaczyna się redukować, dodajemy czosnek, solimy do smaku i dodajemy mielony czarny pieprz. Dodajemy również cebulę.
Odsączamy ciecierzycę z wody i trzymamy na boku.
Odlewamy makaron i łączymy z sosem pomidorowym w większym naczyniu.
Dodajemy ciecierzycę i posypujemy parmezanem lub innym żółtym serem. Podajemy z dowolną sałatką.