Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miałam ochotę na jakieś dobre jednogarnkowe danie w kolorach jesieni.Trafiłam na ten przepis i byłam zaskoczona smakiem tego dania.Nie spodziewałam się,że będzie takie pyszne.Samo przygotowanie błyskawiczne,na efekt trzeba chwile poczekać,ale wart jest czekania.Źródło przepisu:mniammniam.com
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 346
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104598
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 355
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9113
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 346
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104598
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 355
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9113
Składniki
Ziemniaki obrać,opłukać i pokroić na kawałki (ja lubię duże,ale można pokroić na mniejsze).
Obraną cebulę pokroić na grube pół plastry.Boczek pokroić w kostkę o boku 1cm,kiełbasę w pół plastry.
Na patelni rozgrzać olej, dodać boczek,smażyć minutę, dodać cebulę , smażyć cały czas mieszając, następną minutę. Dodać kiełbasę i smażyć jeszcze 2-3 minuty, aż lekko się przyrumieni.
Zestawić patelnię z ognia, dodać paprykę w proszku i kminek, wymieszać, ponownie postawić na ogniu i smażyć przez minutę.
Ziemniaki przełożyć do żeliwnego garnka (można też użyć dowolnego naczynia do zapiekania, które ma pokrywkę), dodać kapustę, liście laurowe,czosnek i ziarna pieprzu.
Dodać zawartość patelni i bulion,wymieszać, ale nie trzeba mieszać bardzo dokładnie, a raczej zrobić to mało dokładnie.
Garnek przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i trzymać go tam przez 2 godziny co najmniej.
Nie otwierać podczas pieczenia,wiem,że to trudne,ale efekt jest tego wart:)