Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, delikatne, mięciutkie, puszyste ... bardziej zachęcać chyba nie trzeba :-)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112976
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 319
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 665
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 532
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112976
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 319
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 665
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 532
Składniki
Twaróg zmiksować blenderem, dodać miękkie masło, jajka, sól, cukier, kaszkę i mąkę i utrzeć krótko mikserem. Odstawić na ok. 30 min. aby kaszka naciągnęła i ciasto zgęstniało. Wodę lekko osolić, zagotować. Z ciasta wilgotnymi dłońmi formować kulki i wrzucać na wrzącą wodę. Gotowac na małym ogniu ok. 3 min. od wypłynięcia knedli. Podawać polane osłodzoną śmietaną. Smacznego :-) P.s. przepis pochodzi z blogu Mirabelki