Do góry

Dania główne Przepis na:

Węgierskie knedle z twarogu

Węgierskie knedle z twarogu

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 10127

Dodano:

Odsłon: 9644

smaczne, delikatne, mięciutkie, puszyste ... bardziej zachęcać chyba nie trzeba :-)

Składniki

  • twaróg (u mnie półtłusty) 80 dag
  • jajko 3
  • miękkie masło 7 dag
  • mąka pszenna 3 dag
  • kasza manna 12 dag
  • sól szczypta
  • cukier 4 łyżki
  • dodatkowo:
  • śmietanka 30% lub kwasna smietana 18%
  • cukier
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Twaróg zmiksować blenderem, dodać miękkie masło, jajka, sól, cukier, kaszkę i mąkę i utrzeć krótko mikserem. Odstawić na ok. 30 min. aby kaszka naciągnęła i ciasto zgęstniało. Wodę lekko osolić, zagotować. Z ciasta wilgotnymi dłońmi formować kulki i wrzucać na wrzącą wodę. Gotowac na małym ogniu ok. 3 min. od wypłynięcia knedli. Podawać polane osłodzoną śmietaną. Smacznego :-)

    P.s. przepis pochodzi z blogu Mirabelki

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

chwilkaaa 05 sierpnia 2016 właśnie je zrobiłam i sa dokladnie takie jak w opisie,pychotaaa,wyszło mi ponad 30 szt.całkiem sporych Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 26 listopada 2014 muszę je zrobić, prawdopodobnie w piątek, mmmm :) Odpowiedzi: 4 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 23 listopada 2014 Dawno nie robiłam i czas nadrobić zaległości bo je uwielbiam!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

lidka5x5 07 listopada 2014 I jak tu utrzymać figurę modelki? Pycha takie knedelki i jęzor za nimi niestety lata:))
Trzeba zrobić samemu, haha.
Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń