Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, delikatne, mięciutkie, puszyste ... bardziej zachęcać chyba nie trzeba :-)
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 335
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15106
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3063
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 335
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15106
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3063
Składniki
Twaróg zmiksować blenderem, dodać miękkie masło, jajka, sól, cukier, kaszkę i mąkę i utrzeć krótko mikserem. Odstawić na ok. 30 min. aby kaszka naciągnęła i ciasto zgęstniało. Wodę lekko osolić, zagotować. Z ciasta wilgotnymi dłońmi formować kulki i wrzucać na wrzącą wodę. Gotowac na małym ogniu ok. 3 min. od wypłynięcia knedli. Podawać polane osłodzoną śmietaną. Smacznego :-) P.s. przepis pochodzi z blogu Mirabelki