Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielbiciele swojskich dań będą zachwyceni - wiejskie koryto to idealna propozycja na rodzinny, jesienny obiad. Znajdziesz w nim proste i nieskomplikowane składniki, które połączone ze sobą zamieniają się w pyszne i bardzo sycące danie.
Bardzo smaczny rolowany boczek wieprzowy, natarty solą, pieprzem i czosnkiem,...
Odsłon: 10
Pyszny sernik bez ciasta o smaku cytrynowym z dodatkiem soku i skórki z cytry...
Odsłon: 79
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 1574
Dzisiaj pyszne danie z wątróbki i ryżu. Jeżeli nie macie pomysłu na jutrzejsz...
Odsłon: 271
Bardzo smaczny rolowany boczek wieprzowy, natarty solą, pieprzem i czosnkiem,...
Odsłon: 10
Pyszny sernik bez ciasta o smaku cytrynowym z dodatkiem soku i skórki z cytry...
Odsłon: 79
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 1574
Dzisiaj pyszne danie z wątróbki i ryżu. Jeżeli nie macie pomysłu na jutrzejsz...
Odsłon: 271
Składniki
Najpierw przygotuj ziemniaki i marchew. Obierz warzywa i podziel na średniej wielkości kawałki, tak jak do tradycyjnego gotowania na obiad. Umieść w osolonej wodzie i od momentu zagotowania zostaw na około 15 minut. Powinny być al dente. Odcedź i odstaw. Jeśli chcesz posiekać marchewkę, zrób to teraz.
Teraz przygotuj mięso. Umyj i pokrój je na średniej wielkości kawałki. Posól i popieprz z każdej strony. Oprósz mąką. Cebulę umyj, obierz i posiekaj drobno. Pieczarki także wyczyść i pokrój.
Na patelni rozgrzej tłuszcz. Mięso obsmaż z jednej i z drugiej strony na dość dużym ogniu, aby było widać, że jest zarumienione. W połowie smażenia dodaj cebulę i pieczarki. Mieszaj od czasu do czasu i podsmaż przez kilka minut. Odstaw zawartość do miski.
Boczek pokrój drobno i podsmaż przez kilka minut. Do naczynia żaroodpornego wrzuć wszystkie wcześniej przygotowane składniki. Dopraw tymiankiem, papryką słodką w proszku, lubczykiem suszonymi liśćmi laurowymi. Wymieszaj. W szklance wymieszaj śmietanę z jajkiem. Możesz dodać odrobinę wody, aby zakryć wszystkie składniki. Posól i popieprz. Zalej masą swój gulasz.
Wiejskie koryto piecz przez około 45 minut w temperaturze 180 stopni. Przez pierwsze 30 minut piecz je pod przykryciem. Zanim wyjmiesz zapiekankę z piekarnika, upewnij się, że ziemniaki są miękkie. W razie potrzeby wydłuż czas pieczenia.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Klopsiki w sosie pomidorowym
Dania główne
Kurczak pieczony w słodkim sosie chili według Ewy Wachowicz
Dania główne
Polonezy schabowe według Ewy Wachowicz
Dania główne
Smażone części z kaczki, ziemniaki i sałatka.
Klopsiki w sosie pomidorowym
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 1574
Kurczak pieczony w słodkim sosie chili według Ewy Wachowicz
Potrawa, choć dość nietypowa, na pewno spodoba się wszystkim, którzy dbają o...
Odsłon: 2892