Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielbiciele swojskich dań będą zachwyceni - wiejskie koryto to idealna propozycja na rodzinny, jesienny obiad. Znajdziesz w nim proste i nieskomplikowane składniki, które połączone ze sobą zamieniają się w pyszne i bardzo sycące danie.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27437
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27437
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Składniki
Najpierw przygotuj ziemniaki i marchew. Obierz warzywa i podziel na średniej wielkości kawałki, tak jak do tradycyjnego gotowania na obiad. Umieść w osolonej wodzie i od momentu zagotowania zostaw na około 15 minut. Powinny być al dente. Odcedź i odstaw. Jeśli chcesz posiekać marchewkę, zrób to teraz.
Teraz przygotuj mięso. Umyj i pokrój je na średniej wielkości kawałki. Posól i popieprz z każdej strony. Oprósz mąką. Cebulę umyj, obierz i posiekaj drobno. Pieczarki także wyczyść i pokrój.
Na patelni rozgrzej tłuszcz. Mięso obsmaż z jednej i z drugiej strony na dość dużym ogniu, aby było widać, że jest zarumienione. W połowie smażenia dodaj cebulę i pieczarki. Mieszaj od czasu do czasu i podsmaż przez kilka minut. Odstaw zawartość do miski.
Boczek pokrój drobno i podsmaż przez kilka minut. Do naczynia żaroodpornego wrzuć wszystkie wcześniej przygotowane składniki. Dopraw tymiankiem, papryką słodką w proszku, lubczykiem suszonymi liśćmi laurowymi. Wymieszaj. W szklance wymieszaj śmietanę z jajkiem. Możesz dodać odrobinę wody, aby zakryć wszystkie składniki. Posól i popieprz. Zalej masą swój gulasz.
Wiejskie koryto piecz przez około 45 minut w temperaturze 180 stopni. Przez pierwsze 30 minut piecz je pod przykryciem. Zanim wyjmiesz zapiekankę z piekarnika, upewnij się, że ziemniaki są miękkie. W razie potrzeby wydłuż czas pieczenia.