Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotleciki z kaszy jaglanej z kukurydzą zasmakują szczególnie wegetarianom oraz osobom nietolerującym glutenu. Kotleciki są bardzo łatwe w przygotowaniu i możesz je podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Placuszki przygotowuje się łatwo i szybko, a wszystkie składniki tej potrawy z pewnością znajdziesz w kuchni.
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21609
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 77
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 102
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21609
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 77
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 102
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 190
Składniki
Przepłucz kaszę jaglaną na sicie i przelej gorącą wodą. Dzięki czemu pozbędziesz się goryczkowego posmaku. Następnie ugotuj kaszę w bulionie (przez około 20 minut), odcedź i wystudź. Pokrój cebulę w drobną kostkę, przeciśnij czosnek przez praskę i podsmaż na maśle lub oleju na złoty kolor. Do ugotowanej kaszy wbij jajka, dodaj podsmażoną cebulkę z czosnkiem, mąkę ziemniaczaną, przyprawy, natkę pietruszki oraz odsączoną z zalewy kukurydzę. Wymieszaj całość na jednolitą masę. Jeśli preferujesz bardziej gładką konsystencję, możesz zmielić masę blenderem lub malakserem.
Przepłucz kaszę jaglaną na sicie i przelej gorącą wodą. Dzięki czemu pozbędziesz się goryczkowego posmaku. Następnie ugotuj kaszę w bulionie (przez około 20 minut), odcedź i wystudź. Pokrój cebulę w drobną kostkę, przeciśnij czosnek przez praskę i podsmaż na maśle lub oleju na złoty kolor. Do ugotowanej kaszy wbij jajka, dodaj podsmażoną cebulkę z czosnkiem, mąkę ziemniaczaną, przyprawy, natkę pietruszki oraz odsączoną z zalewy kukurydzę. Wymieszaj całość na jednolitą masę. Jeśli preferujesz bardziej gładką konsystencję, możesz zmielić masę blenderem lub malakserem.
Serwuj kotleciki z dodatkiem ulubionego dipu, surówki lub buraczków na ciepło. Placuszków możesz użyć do przygotowania wegańskich burgerów lub zabrać na piknik jako przekąskę.