Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotleciki z kaszy jaglanej z kukurydzą zasmakują szczególnie wegetarianom oraz osobom nietolerującym glutenu. Kotleciki są bardzo łatwe w przygotowaniu i możesz je podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Placuszki przygotowuje się łatwo i szybko, a wszystkie składniki tej potrawy z pewnością znajdziesz w kuchni.
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 164
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 131
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 47
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 91
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 164
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 131
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 47
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 91
Składniki
Przepłucz kaszę jaglaną na sicie i przelej gorącą wodą. Dzięki czemu pozbędziesz się goryczkowego posmaku. Następnie ugotuj kaszę w bulionie (przez około 20 minut), odcedź i wystudź. Pokrój cebulę w drobną kostkę, przeciśnij czosnek przez praskę i podsmaż na maśle lub oleju na złoty kolor. Do ugotowanej kaszy wbij jajka, dodaj podsmażoną cebulkę z czosnkiem, mąkę ziemniaczaną, przyprawy, natkę pietruszki oraz odsączoną z zalewy kukurydzę. Wymieszaj całość na jednolitą masę. Jeśli preferujesz bardziej gładką konsystencję, możesz zmielić masę blenderem lub malakserem.
Przepłucz kaszę jaglaną na sicie i przelej gorącą wodą. Dzięki czemu pozbędziesz się goryczkowego posmaku. Następnie ugotuj kaszę w bulionie (przez około 20 minut), odcedź i wystudź. Pokrój cebulę w drobną kostkę, przeciśnij czosnek przez praskę i podsmaż na maśle lub oleju na złoty kolor. Do ugotowanej kaszy wbij jajka, dodaj podsmażoną cebulkę z czosnkiem, mąkę ziemniaczaną, przyprawy, natkę pietruszki oraz odsączoną z zalewy kukurydzę. Wymieszaj całość na jednolitą masę. Jeśli preferujesz bardziej gładką konsystencję, możesz zmielić masę blenderem lub malakserem.
Serwuj kotleciki z dodatkiem ulubionego dipu, surówki lub buraczków na ciepło. Placuszków możesz użyć do przygotowania wegańskich burgerów lub zabrać na piknik jako przekąskę.