Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso faszerowane jajkiem zanurzone w pysznym musztardowym sosie może być ozdobą naszego świątecznego stołu. Mięso jest bardzo smaczne, na pewno goście się skuszą.
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4745
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4192
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4745
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4192
Składniki
1. Mięso obieramy z błonek, kroimy wzdłuż tak żeby powstał nam duży płat, czyli nie do końca i rozbijamy. 2. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
3. Marchew ścieramy na tarce o dużych oczach, dodajemy posiekany szczypiorek i oliwę. 4. Nakładamy równomiernie na mięso.
5. Na środku układamy jajka i zwijamy w roladę. 6. Wkładamy w rękaw do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180°C.
7. W tym czasie, co piecze się nam mięso robimy sos, cebulę obieramy drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. 8. Dodajemy ocet balsamiczny, musztardę, miód paprykę słodką i podlewamy wodą, chwilę gotujemy. 9. Sos zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody.
10. Polędwiczki po upieczeniu kroimy w krążki, układamy w naczyniu i polewamy sosem.
11. Danie gotowe. 12. Smacznego.