Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna i rozpływa się w ustach. To mój ulubiony sposób na przygotowanie schabu!
Naczynie żaroodporne
Olej, sos sojowy, srirachę i przyprawy mieszamy. Nacieramy mięso i marynujemy przez co najmniej kilka godzin. Na godzinę przed pieczeniem wyjmujemy z lodówki.
Mięso razem z sosem przekładamy do naczynia żaroodpornego i zamykamy.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wkładamy mięso i od razu zmniejszamy temperaturę do 140 stopni. Pieczemy 5 godzin. W tym czasie wytopi się dużo sosu, który zawiera całą esencję smaku.
Mięso po tak długim pieczeniu jest bardzo miękkie. Dwoma widelcami rwiemy je na włókna, mieszamy z wytopionym sosem i pozostawiamy tak na 5 minut.
Takie mięso podajemy w bułce lub na frytkach.
Danie bardzo smaczne,polecam smakoszom mięsa wołowego.
Odsłon: 3664
Miękka i soczysta wołowina.
Odsłon: 8074
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosi...
Odsłon: 95
Bardzo smaczna i podzielna zapiekanka.
Odsłon: 18
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 587102
Przepis dnia
Rekomendacja do dzisiejszego przepisu: Zrób z podwójnej porcji! Nie mogłam si...
Odsłon: 11638
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosi...
Odsłon: 95
Bardzo smaczna i podzielna zapiekanka.
Odsłon: 18
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 587102
Przepis dnia
Rekomendacja do dzisiejszego przepisu: Zrób z podwójnej porcji! Nie mogłam si...
Odsłon: 11638
Składniki
Olej, sos sojowy, srirachę i przyprawy mieszamy. Nacieramy mięso i marynujemy przez co najmniej kilka godzin. Na godzinę przed pieczeniem wyjmujemy z lodówki. Mięso razem z sosem przekładamy do naczynia żaroodpornego i zamykamy. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wkładamy mięso i od razu zmniejszamy temperaturę do 140 stopni. Pieczemy 5 godzin. W tym czasie wytopi się dużo sosu, który zawiera całą esencję smaku. Mięso po tak długim pieczeniu jest bardzo miękkie. Dwoma widelcami rwiemy je na włókna, mieszamy z wytopionym sosem i pozostawiamy tak na 5 minut. Takie mięso podajemy w bułce lub na frytkach.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Zapiekane ziemniaki, koper włoski z kulkami mięsnymi i serowymi
Dania główne
Kotlet schabowy
Dania główne
Zrazy Magdy Gessler
Dania główne
Polędwiczki z indyka z suszonymi pomidorami
Zapiekane ziemniaki, koper włoski z kulkami mięsnymi i serowymi
Bardzo smaczna i podzielna zapiekanka.
Odsłon: 18
Kotlet schabowy
Najzwyklejszy na świecie kotlet schabowy. Mój przepis różni się tym, że przem...
Odsłon: 17