Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna i rozpływa się w ustach. To mój ulubiony sposób na przygotowanie schabu!
Naczynie żaroodporne
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 45
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 605
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1480
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 327
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 45
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 605
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1480
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 327
Składniki
Olej, sos sojowy, srirachę i przyprawy mieszamy. Nacieramy mięso i marynujemy przez co najmniej kilka godzin. Na godzinę przed pieczeniem wyjmujemy z lodówki. Mięso razem z sosem przekładamy do naczynia żaroodpornego i zamykamy. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wkładamy mięso i od razu zmniejszamy temperaturę do 140 stopni. Pieczemy 5 godzin. W tym czasie wytopi się dużo sosu, który zawiera całą esencję smaku. Mięso po tak długim pieczeniu jest bardzo miękkie. Dwoma widelcami rwiemy je na włókna, mieszamy z wytopionym sosem i pozostawiamy tak na 5 minut. Takie mięso podajemy w bułce lub na frytkach.