Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ten sam przepis można wykorzystać np. do wołowiny :) Tym razem nie pokroiłam mięsa w paseczki tylko w plastry :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11032
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6326
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5405
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13294
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5058
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11032
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6326
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5405
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13294
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5058
Składniki
mięso umyć i pokroić w paseczki. Cebulę drobno posiekać. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Ogórki konserwowe pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać tłuszcz i partiami smażyć mięso. Obsmażone mięso przełożyć do garnka, w którym będzie się dusić. Na tym samym tłuszczu podsmażyć cebulę i pieczarki, przełożyć do garnka z mięsem, podlać rosołem i dusić do miękkości. Dodać musztardę, ogórki i śmietanę. Wsypać mąkę i dobrze rozmieszać żeby nie było grudek. Doprawić do smaku sola, pieprze i cukrem. Smacznego