Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne danie nie tylko dla amatorów "chińszczyzny"
Na wstępie chcę wyjaśnić kwestię ilości dodawanych sosów - zawsze robię to na oko i dodaje go w proporcjach w zależności od zachcianki smakowej, jaką mam w danym dniu ;-) W związku z tym zachęcam do posmakowania sosu w trakcie jego przygotowywania i doprawiania według własnego uznania :-)
MIĘSO
Mięso kroimy w paseczki, wrzucamy do miski z marynatą: około 2 łyżki oleju sezamowego, 5 łyżek sosu sojowego, rozgnieciony ząbek czosnku, 1 łyżka octu winnego lub jabłkowego. Odstawiamy do lodówki przynajmniej na czas krojenia warzyw.
WARZYWA
Warzywa kroję następująco: papryki w paseczki, cukinię w plasterki (każdy na pół lub ćwiartki), marchewkę w słupki, cebulę w piórka.
Wrzucam wszystkie oprócz cukinii na gorący olej. Cukinię dorzucam po kilku minutach, aby za szybko nie zrobiła się miękka. Mając woka i umiejętność profesjonalnego posługiwania się nim, można smażyć mięso razem z warzywami. W obawie przed przypaleniem czy niedosmażeniem lepiej jest usmażyć mięso osobno.
SOS
Mieszamy składniki: około 4 łyżki sosu sojowego, 5 łyżek sosu ostrygowego, 3 łyżki oleju sezamowego, 2 łyżki octu, łyżeczka cukru, 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej, szklanka wody.
Mieszamy warzywa z mięsem, zalewamy sosem i zagotowujemy.
Podajemy z makaronem chińskim, nudlami jajecznymi lub ryżem.
Smacznego!!!
Jeden z moich ulubionych sosów, nie tylko do mięs.
Odsłon: 2152
Laksa to zupa popularna w Malezji i Singapurze. W Polsce można kupić pastę, k...
Odsłon: 17
Świeża kapustka bez dodatku np. kukurydzy z puszki :-))
Odsłon: 1161
Nie musisz odmawiać sobie pysznych przyjemności, tylko dlatego, że jesteś weg...
Odsłon: 89
Laksa to zupa popularna w Malezji i Singapurze. W Polsce można kupić pastę, k...
Odsłon: 17
Świeża kapustka bez dodatku np. kukurydzy z puszki :-))
Odsłon: 1161
Nie musisz odmawiać sobie pysznych przyjemności, tylko dlatego, że jesteś weg...
Odsłon: 89
Składniki
Na wstępie chcę wyjaśnić kwestię ilości dodawanych sosów - zawsze robię to na oko i dodaje go w proporcjach w zależności od zachcianki smakowej, jaką mam w danym dniu ;-) W związku z tym zachęcam do posmakowania sosu w trakcie jego przygotowywania i doprawiania według własnego uznania :-) MIĘSO Mięso kroimy w paseczki, wrzucamy do miski z marynatą: około 2 łyżki oleju sezamowego, 5 łyżek sosu sojowego, rozgnieciony ząbek czosnku, 1 łyżka octu winnego lub jabłkowego. Odstawiamy do lodówki przynajmniej na czas krojenia warzyw.
WARZYWA Warzywa kroję następująco: papryki w paseczki, cukinię w plasterki (każdy na pół lub ćwiartki), marchewkę w słupki, cebulę w piórka. Wrzucam wszystkie oprócz cukinii na gorący olej. Cukinię dorzucam po kilku minutach, aby za szybko nie zrobiła się miękka. Mając woka i umiejętność profesjonalnego posługiwania się nim, można smażyć mięso razem z warzywami. W obawie przed przypaleniem czy niedosmażeniem lepiej jest usmażyć mięso osobno.
SOS Mieszamy składniki: około 4 łyżki sosu sojowego, 5 łyżek sosu ostrygowego, 3 łyżki oleju sezamowego, 2 łyżki octu, łyżeczka cukru, 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej, szklanka wody.
Mieszamy warzywa z mięsem, zalewamy sosem i zagotowujemy. Podajemy z makaronem chińskim, nudlami jajecznymi lub ryżem. Smacznego!!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i warzywami
Dania główne
Marokański chleb, kotlet na grillu i sos miętowy
Dania główne
Maakouda
Dania główne
Roladki ze szparagami
Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i warzywami
Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i warzywami. To proste i sycące danie, z...
Odsłon: 3
Marokański chleb, kotlet na grillu i sos miętowy
Marokańskie smaki przeniesione do naszego ogrodu. Nieziemsko wyrazisty w smak...
Odsłon: 56