Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta z grochem to jedna z dwunastu tradycyjnych Wigilijnych potraw. Jak babcia wspominała groch na wigilijnym stole oznaczał płodność i urodzaj w nadchodzącym roku.
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 2646
Łatwe do zrobienia. Same się obracają w czasie smażenia.
Odsłon: 1151
Puszyste, smaczne pączki na każdą okazję w ciągu całego roku.
Odsłon: 342
Pyszna, sycąca lasagne, w której znajdziemy mielone mięso wieprzowo-wołowe, s...
Odsłon: 72
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. P...
Odsłon: 536
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 2646
Łatwe do zrobienia. Same się obracają w czasie smażenia.
Odsłon: 1151
Puszyste, smaczne pączki na każdą okazję w ciągu całego roku.
Odsłon: 342
Pyszna, sycąca lasagne, w której znajdziemy mielone mięso wieprzowo-wołowe, s...
Odsłon: 72
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. P...
Odsłon: 536
Składniki
Kapustę kiszoną szatkujemy ale niezbyt drobno Dodajemy ziele angielskie oraz liść laurowy Dolewamy wody do poziomu kapusty i gotujemy do miękkości
Groch gotujemy w osolonej wodzie aż będzie miękki lecz nie rozgotowany
Cebulę pokrojoną w piórka podsmażamy na maśle Gdy jest już szklista doprawiamy odrobiną magi i chwilkę jeszcze smażymy Na sam koniec dodajemy łyżkę mąki do cebuli i mieszamy ściągając patelnię z pieca Przygotowany groch oraz cebulę dodajemy do ugotowanej kapusty i mieszamy Doprawiamy solą, pierzem i szczyptą majeranku oraz jeśli trzeba cukrem Rada: Kapustę z grochem warto przygotować dzień wcześniej a przechowywać w chłodnym miejscu