Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta z grochem to jedna z dwunastu tradycyjnych Wigilijnych potraw. Jak babcia wspominała groch na wigilijnym stole oznaczał płodność i urodzaj w nadchodzącym roku.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 369
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 259
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 416
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1628
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 369
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 259
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 416
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1628
Składniki
Kapustę kiszoną szatkujemy ale niezbyt drobno Dodajemy ziele angielskie oraz liść laurowy Dolewamy wody do poziomu kapusty i gotujemy do miękkości
Groch gotujemy w osolonej wodzie aż będzie miękki lecz nie rozgotowany
Cebulę pokrojoną w piórka podsmażamy na maśle Gdy jest już szklista doprawiamy odrobiną magi i chwilkę jeszcze smażymy Na sam koniec dodajemy łyżkę mąki do cebuli i mieszamy ściągając patelnię z pieca Przygotowany groch oraz cebulę dodajemy do ugotowanej kapusty i mieszamy Doprawiamy solą, pierzem i szczyptą majeranku oraz jeśli trzeba cukrem Rada: Kapustę z grochem warto przygotować dzień wcześniej a przechowywać w chłodnym miejscu