Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta z grochem to jedna z dwunastu tradycyjnych Wigilijnych potraw. Jak babcia wspominała groch na wigilijnym stole oznaczał płodność i urodzaj w nadchodzącym roku.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 358
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11150
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3866
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1335
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 358
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11150
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3866
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1335
Składniki
Kapustę kiszoną szatkujemy ale niezbyt drobno Dodajemy ziele angielskie oraz liść laurowy Dolewamy wody do poziomu kapusty i gotujemy do miękkości
Groch gotujemy w osolonej wodzie aż będzie miękki lecz nie rozgotowany
Cebulę pokrojoną w piórka podsmażamy na maśle Gdy jest już szklista doprawiamy odrobiną magi i chwilkę jeszcze smażymy Na sam koniec dodajemy łyżkę mąki do cebuli i mieszamy ściągając patelnię z pieca Przygotowany groch oraz cebulę dodajemy do ugotowanej kapusty i mieszamy Doprawiamy solą, pierzem i szczyptą majeranku oraz jeśli trzeba cukrem Rada: Kapustę z grochem warto przygotować dzień wcześniej a przechowywać w chłodnym miejscu