Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta z grochem to jedna z dwunastu tradycyjnych Wigilijnych potraw. Jak babcia wspominała groch na wigilijnym stole oznaczał płodność i urodzaj w nadchodzącym roku.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 376
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 257
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1391
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 376
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 257
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1391
Składniki
Kapustę kiszoną szatkujemy ale niezbyt drobno Dodajemy ziele angielskie oraz liść laurowy Dolewamy wody do poziomu kapusty i gotujemy do miękkości
Groch gotujemy w osolonej wodzie aż będzie miękki lecz nie rozgotowany
Cebulę pokrojoną w piórka podsmażamy na maśle Gdy jest już szklista doprawiamy odrobiną magi i chwilkę jeszcze smażymy Na sam koniec dodajemy łyżkę mąki do cebuli i mieszamy ściągając patelnię z pieca Przygotowany groch oraz cebulę dodajemy do ugotowanej kapusty i mieszamy Doprawiamy solą, pierzem i szczyptą majeranku oraz jeśli trzeba cukrem Rada: Kapustę z grochem warto przygotować dzień wcześniej a przechowywać w chłodnym miejscu