Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne pierogi wigilijne z kapustą i grzybami. Polecam.
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1416
Polecam.
Odsłon: 221
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 26
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 246
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7984
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1416
Polecam.
Odsłon: 221
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 26
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 246
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7984
Składniki
Mąkę przesiej na stolnicę, dodaj sól, olej i powoli dolewaj gorącą wodę, starając się zagęścić ciasto, na początku drewnianą łyżką a następnie rękoma zagęścić energicznie elastyczne ciasto. Przykryj ściereczką i odstaw na 20 minut.
Grzyby opłukaj, zalej wodą i zostaw na noc. Następnie ugotuj. Kapustę kiszoną opłukaj odciśnij i ugotuj w razie potrzeby odcedź, zalej wodą i ponownie zagotuj gdyby była kwaśna. Cebulę obierz i podsmaż na maśle klarowanym.
Ugotowane grzyby, kapustę oraz przesmażoną cebulę zmiel i dopraw do smaku solą i pieprzem.
Elastyczne ciasto rozwałkuj cienko i za pomocą foremki do pierogów wycinaj kółka, napełniaj farszem, brzegi smaruj wodą i zlepiaj. Pierogi możesz ugotować zaraz po zlepianiu lub zamrozić i ugotować w wigilię.
Cebulę obierz i pokrój drobno, podsmaż na maśle klarowanym, na złoty kolor, posyp solą i pieprzem . Ugotowane pierogi polej przesmażoną cebulą. Polecam.