Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To niecodzienne połączenie zwykłych składników.PYCHAA
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 502
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 266
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9706
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1135
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4480
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 502
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 266
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9706
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1135
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4480
Składniki
Liście kapusty sparzamy odcinamy twarde nerwy.Pierśz kurczaka opruszamy pieprzem (nie solimy bo kiełbasa jest przyprawiona) Z kiełbasy ściągamy osłonke,mięsko rozprowadzamy z obu stron po piersi.
Dwa liście z kapusty kładziemy koło siebie ,tak aby jeden zachodził na drugi,kładziemy na wierzch pierś i zawijamy jak krokiety.Układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem pieczemy ok 20 min w 180 st
Ja pierś podaje z marchewką w miodzie.(tu niestety kapusta troche mi sie przypiekła)