Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrazy wołowe przygotowane na obiad komunijny. Zrazy z pysznym farszem , składniki drobno pokrojone w kostkę , połączone z musztardą wyszły pyszne. Polecam
nóż, miska, ręcznik papierowy, deska, tłuczek, patelnia, brytfanka,
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 211
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1089
Polecam.
Odsłon: 1077
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 211
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1089
Polecam.
Odsłon: 1077
Składniki
Obraną cebulę i pozostałe składniki pokroić w mniejszą kostkę, włożyć do miski wymieszać z musztardą oraz chrzanem tartym , doprawić do smaku mielonym pieprzem i solą wymieszać do połączenia składników. Mięso po umyciu i osuszeniu pokroić w plastry, Każdy plaster rozbić , na każdym rozłożyć po całości farsz. Boki zwinąć do środka podtrzymując palcami zwinąć ciasno w roladę. Owinąć nitką kuchenną, delikatnie jeszcze oprószyć solą, następnie obtoczyć w mące ( delikatnie ) . Na patelni dobrze rozgrzać tłuszcz - smalec lub olej, włożyć rolady i podsmażyć z każdej strony. Wyjąć przełożyć do brytfanki podlać bulionem lub ciepłą wodą i dusić na małym ogniu , co jakiś czas obracając do miękkości. Z powstałego płynu przyrządzić sos. Smacznego
Przygotowane mięso i przygotowany farsz.
Rolady przygotowane do pieczenia.