Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrazy wołowe przygotowane na obiad komunijny. Zrazy z pysznym farszem , składniki drobno pokrojone w kostkę , połączone z musztardą wyszły pyszne. Polecam
nóż, miska, ręcznik papierowy, deska, tłuczek, patelnia, brytfanka,
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 10071
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 867
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 212
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 10071
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 867
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 212
Składniki
Obraną cebulę i pozostałe składniki pokroić w mniejszą kostkę, włożyć do miski wymieszać z musztardą oraz chrzanem tartym , doprawić do smaku mielonym pieprzem i solą wymieszać do połączenia składników. Mięso po umyciu i osuszeniu pokroić w plastry, Każdy plaster rozbić , na każdym rozłożyć po całości farsz. Boki zwinąć do środka podtrzymując palcami zwinąć ciasno w roladę. Owinąć nitką kuchenną, delikatnie jeszcze oprószyć solą, następnie obtoczyć w mące ( delikatnie ) . Na patelni dobrze rozgrzać tłuszcz - smalec lub olej, włożyć rolady i podsmażyć z każdej strony. Wyjąć przełożyć do brytfanki podlać bulionem lub ciepłą wodą i dusić na małym ogniu , co jakiś czas obracając do miękkości. Z powstałego płynu przyrządzić sos. Smacznego
Przygotowane mięso i przygotowany farsz.
Rolady przygotowane do pieczenia.