Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na obiad, który można zrobić dosłownie w pół godziny przy dobrej organizacji pracy w kuchni.
Wok/patelnia, łyżka drewniana, garnek, łyżka, łyżeczka
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 27
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 99
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 620
Polecam.
Odsłon: 235
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 514
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 27
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 99
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 620
Polecam.
Odsłon: 235
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 514
Składniki
Nastawiamy wodę na makaron i gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.
Warzywa kroimy w następujący sposób: szczypior diagonalnie w plasterki, grzyby w plasterki, paprykę w kostkę po usunięciu gniazda z pestkami i umyciu, chili w drobną kostkę, czosnek rozbijamy, a imbir obieramy i ścieramy na tarce o najmniejszych oczkach. Groszek cukrowy myjemy tylko, można odciąć końce.
Wołowinę kroimy w słupki.
Na połowie oleju smażymy na patelni lub woku: szczypior ( trochę zostawiamy do posypania), imbir, grzyby, seler, chili, paprykę, czosnek przez 5 minut. Odkładamy na bok.
Na drugiej połowie oleju smażymy wołowinę przez 3,3 minuty albo jak przestanie być surowa.
Do wołowiny dodajemy groszek cukrowy. W międzyczasie przygotowujemy sos: sos sojowy, sherry lub ryżowe wino, mąkę ziemniaczaną i kostkę wołową rozpuszczamy w 120 ml wody gotowanej.
Do wołowiny i groszku dodajemy usmażone wcześniej warzywa.
Dodajemy makaron , a następnie wlewamy sos i szybko mieszamy. Podajemy natychmiast.