Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na obiad, który można zrobić dosłownie w pół godziny przy dobrej organizacji pracy w kuchni.
Wok/patelnia, łyżka drewniana, garnek, łyżka, łyżeczka
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 884
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4508
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1127
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 501
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3740
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 884
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4508
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1127
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 501
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3740
Składniki
Nastawiamy wodę na makaron i gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.
Warzywa kroimy w następujący sposób: szczypior diagonalnie w plasterki, grzyby w plasterki, paprykę w kostkę po usunięciu gniazda z pestkami i umyciu, chili w drobną kostkę, czosnek rozbijamy, a imbir obieramy i ścieramy na tarce o najmniejszych oczkach. Groszek cukrowy myjemy tylko, można odciąć końce.
Wołowinę kroimy w słupki.
Na połowie oleju smażymy na patelni lub woku: szczypior ( trochę zostawiamy do posypania), imbir, grzyby, seler, chili, paprykę, czosnek przez 5 minut. Odkładamy na bok.
Na drugiej połowie oleju smażymy wołowinę przez 3,3 minuty albo jak przestanie być surowa.
Do wołowiny dodajemy groszek cukrowy. W międzyczasie przygotowujemy sos: sos sojowy, sherry lub ryżowe wino, mąkę ziemniaczaną i kostkę wołową rozpuszczamy w 120 ml wody gotowanej.
Do wołowiny i groszku dodajemy usmażone wcześniej warzywa.
Dodajemy makaron , a następnie wlewamy sos i szybko mieszamy. Podajemy natychmiast.