Do góry

Dania główne Przepis na:

Wołowina w jarzynach

Wołowina w jarzynach

Autor:

Przepisów i artykułów: 726 Ocena: 48539

Dodano:

Odsłon: 3172

Smaczne, aromatyczne danie.

Składniki

  • wołowina (pręga) 400g
  • smalec 1 łyżka
  • przecier pomidorowy 1 łyżka
  • cebula 1 szt
  • por 1/2 szt
  • żółta fasolka szparagowa 20 dkg
  • parmezan 3 łyżki
  • sól, pieprz cayenne, suszony rozmaryn
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wołowinę pokroić w plastry, oprószyć solą, pieprzem i rozmarynem. Mięso obsmażyć na tłuszczu, podlać wodą, dusić do miękkości. Na 10 minut przed końcem duszenia dodać fasolkę szparagową, cebulę pokrojoną w piórka, przecier pomidorowy oraz pora pokrojonego w plasterki.
    Przed podaniem całość posypać startym parmezanem.
    Zajadać z pieczywem lub ziemniakami.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń