Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trudno było zdobyć niektóre składniki dania, ale udało się. Danie kuchni chińskiej.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 191
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101409
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5921
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 191
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101409
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5921
Składniki
Mięso pokroiłem w paski, wymieszałem z mąką kukurydzianą, olejem sezamowym i sosem sojowym. Rozgrzałem wok. Jak był gorący i zaczął delikatnie dymić polałem go olejem sojowym. Ułożyłem w nim wołowinę. Smażyłem ją na dużym ogniu, szybko mieszając, aż mięso zbrązowiało. Wyjąłem je z woka łyżką cedzakową i odstawiłem na chwilę. Brokuły wcześniej umyte podzielone na małe różyczki wsypałem do woka, smażyłem przez 2 minuty energicznie przy tym mieszając je. W trakcie smażenia podlewałem je wodą, aby podgotowały się odrobinę na parze. Do miękkich, ale wciąż jędrnych brokułów dodałem sos z czarnej fasoli oraz mięso, dokładnie wymieszałem wszystkie składniki. Smażyłem przez kolejną minutę. Na koniec posypałem danie ziarnem sezamowym