Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trudno było zdobyć niektóre składniki dania, ale udało się. Danie kuchni chińskiej.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 600
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1846
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 392
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 600
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1846
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 392
Składniki
Mięso pokroiłem w paski, wymieszałem z mąką kukurydzianą, olejem sezamowym i sosem sojowym. Rozgrzałem wok. Jak był gorący i zaczął delikatnie dymić polałem go olejem sojowym. Ułożyłem w nim wołowinę. Smażyłem ją na dużym ogniu, szybko mieszając, aż mięso zbrązowiało. Wyjąłem je z woka łyżką cedzakową i odstawiłem na chwilę. Brokuły wcześniej umyte podzielone na małe różyczki wsypałem do woka, smażyłem przez 2 minuty energicznie przy tym mieszając je. W trakcie smażenia podlewałem je wodą, aby podgotowały się odrobinę na parze. Do miękkich, ale wciąż jędrnych brokułów dodałem sos z czarnej fasoli oraz mięso, dokładnie wymieszałem wszystkie składniki. Smażyłem przez kolejną minutę. Na koniec posypałem danie ziarnem sezamowym