Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trudno było zdobyć niektóre składniki dania, ale udało się. Danie kuchni chińskiej.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 510
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3562
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 1984
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30525
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 510
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3562
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 1984
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30525
Składniki
Mięso pokroiłem w paski, wymieszałem z mąką kukurydzianą, olejem sezamowym i sosem sojowym. Rozgrzałem wok. Jak był gorący i zaczął delikatnie dymić polałem go olejem sojowym. Ułożyłem w nim wołowinę. Smażyłem ją na dużym ogniu, szybko mieszając, aż mięso zbrązowiało. Wyjąłem je z woka łyżką cedzakową i odstawiłem na chwilę. Brokuły wcześniej umyte podzielone na małe różyczki wsypałem do woka, smażyłem przez 2 minuty energicznie przy tym mieszając je. W trakcie smażenia podlewałem je wodą, aby podgotowały się odrobinę na parze. Do miękkich, ale wciąż jędrnych brokułów dodałem sos z czarnej fasoli oraz mięso, dokładnie wymieszałem wszystkie składniki. Smażyłem przez kolejną minutę. Na koniec posypałem danie ziarnem sezamowym