Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nalesniki wg mojej recepty, baaardzo baaardzo dobre
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5281
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17191
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2493
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4681
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5281
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17191
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2493
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4681
Składniki
make mieszamy z sola i proszkiem do pieczenia, nastepnie dodajemy 3 jajka, maslanke, mleko, 1 lyzke oleju oraz wode w ilosci niezbednej do stworzenia wlasciwej konsystencji do smazenia. Razem bardzo dokladnie miksujemy i smazymy na odrobinie oleju rzepakowego, ktory nalezy rozsmarowac pedzelkiem po patelni, na wysokiej temperaturze z obu stron.
Wspaniale z farszem miesnym z kapusta kiszona, albo z grzybami, albo po prostu z twarozkiem i konfitura. Kombinacja moze byc calkiem dowolna, ale ciasto nalesnikowe jest po prostu wspaniale. Zycze smacznego.