Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podczas jednej ze swoich podróży do doliny Neretwy w Dalmacji, Robert Makłowicz w okolicy, którą nazywa się królestwem mandarynek, przygotował naleśniki w cytrusowym sosie. Przedstawimy ci jednak podstawowy przepis na ciasto, które ma jeden nietypowy składnik, a mianowicie... piwo. Podczas smażenia Robert Makłowicz użył polskiego trunku, warzonego zgodnie z tradycyjnymi recepturami, ale z dodatkiem mandarynkowego posmaku. Możesz użyć innego dowolnego piwa smakowego, które wzmocni słodki smak naleśników. Fot. Mateusz Jagielski/East News
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 100
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 62
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1790
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 100
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 62
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1790
Składniki
Mąkę pszenną wsyp do miski, dodaj jajko, cukier i sól. Mieszając, wlewaj powoli piwo. Miksuj dalej masę, aż będzie gładka i jednolita. Konsystencja powinna być dosyć lejąca.
Na patelni rozgrzej tłuszcz i wylewaj masę. Smaż z każdej strony aż naleśniki będą miały kolor złoty.
Podawaj z ulubionymi dodatkami.