Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podczas jednej ze swoich podróży do doliny Neretwy w Dalmacji, Robert Makłowicz w okolicy, którą nazywa się królestwem mandarynek, przygotował naleśniki w cytrusowym sosie. Przedstawimy ci jednak podstawowy przepis na ciasto, które ma jeden nietypowy składnik, a mianowicie... piwo. Podczas smażenia Robert Makłowicz użył polskiego trunku, warzonego zgodnie z tradycyjnymi recepturami, ale z dodatkiem mandarynkowego posmaku. Możesz użyć innego dowolnego piwa smakowego, które wzmocni słodki smak naleśników. Fot. Mateusz Jagielski/East News
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 241
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1055
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 241
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1055
Składniki
Mąkę pszenną wsyp do miski, dodaj jajko, cukier i sól. Mieszając, wlewaj powoli piwo. Miksuj dalej masę, aż będzie gładka i jednolita. Konsystencja powinna być dosyć lejąca.
Na patelni rozgrzej tłuszcz i wylewaj masę. Smaż z każdej strony aż naleśniki będą miały kolor złoty.
Podawaj z ulubionymi dodatkami.