Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podczas jednej ze swoich podróży do doliny Neretwy w Dalmacji, Robert Makłowicz w okolicy, którą nazywa się królestwem mandarynek, przygotował naleśniki w cytrusowym sosie. Przedstawimy ci jednak podstawowy przepis na ciasto, które ma jeden nietypowy składnik, a mianowicie... piwo. Podczas smażenia Robert Makłowicz użył polskiego trunku, warzonego zgodnie z tradycyjnymi recepturami, ale z dodatkiem mandarynkowego posmaku. Możesz użyć innego dowolnego piwa smakowego, które wzmocni słodki smak naleśników. Fot. Mateusz Jagielski/East News
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1289
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 787
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1289
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 787
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Składniki
Mąkę pszenną wsyp do miski, dodaj jajko, cukier i sól. Mieszając, wlewaj powoli piwo. Miksuj dalej masę, aż będzie gładka i jednolita. Konsystencja powinna być dosyć lejąca.
Na patelni rozgrzej tłuszcz i wylewaj masę. Smaż z każdej strony aż naleśniki będą miały kolor złoty.
Podawaj z ulubionymi dodatkami.