Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mielone z piekarnika z mnóstwem przepysznych dodatków. Biją na głowę tradycyjne kotlety z mięsa mielonego. Są mega soczyste i aromatyczne. Można je zajadać solo, bez żadnych dodatków.
Uwielbiam jesień za grzybobranie. Wspaniale jest móc przygotować z własnoręcz...
Odsłon: 735
Polecam. Smaczne, pożywne danie. Szczególnie smakuje po grzybobraniu.
Odsłon: 231
Wyrazisty sos świetnie podkreśla smak ryby.
Odsłon: 181
Osobiście lubię śniadanie na ciepło. Ten przepis to zapewnia oraz dba o to by...
Odsłon: 1365
Syta jesienna zupa.
Odsłon: 451
Uwielbiam jesień za grzybobranie. Wspaniale jest móc przygotować z własnoręcz...
Odsłon: 735
Polecam. Smaczne, pożywne danie. Szczególnie smakuje po grzybobraniu.
Odsłon: 231
Wyrazisty sos świetnie podkreśla smak ryby.
Odsłon: 181
Osobiście lubię śniadanie na ciepło. Ten przepis to zapewnia oraz dba o to by...
Odsłon: 1365
Syta jesienna zupa.
Odsłon: 451
Składniki
Czerstwą bułkę namocz w mleku. Cebulę pokrój w drobną kostkę.
Do miski przełóż mięso mielone, dodaj surowe jajko, odciśniętą bułkę i pokrojoną cebulę. Składniki dopraw solą i pieprzem. Mięsną masę wyrób dłońmi.
Blachę piekarnika wyściel papierem do pieczenia. Uformuj równej wielkości kotlety i rozłóż je na blaszce (prace możesz sobie ułatwić korzystając z foremki).
Przygotuj składniki farszu. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na maśle. Jajka ugotuj na twardo (przez około 10 minut od momentu zagotowania wody). Ugotowane jajka wystudź, pokrój w kostkę i wymieszaj z majonezem. Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Ser żółty zetrzyj na tarce.
Na kotlety rozłóż kolejno: podsmażoną cebulę, jajka z majonezem, ziemniaki i ser żółty.
Kotlety mielone wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piecz przez około 45 minut.
Kotlety mielone na wypasie serwuj solo, w towarzystwie ulubionych sosów lub jak tradycyjne kotlety mielone z ziemniakami i surówką.