Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mielone z piekarnika z mnóstwem przepysznych dodatków. Biją na głowę tradycyjne kotlety z mięsa mielonego. Są mega soczyste i aromatyczne. Można je zajadać solo, bez żadnych dodatków.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 97
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 59
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1788
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 97
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 59
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1788
Składniki
Czerstwą bułkę namocz w mleku. Cebulę pokrój w drobną kostkę.
Do miski przełóż mięso mielone, dodaj surowe jajko, odciśniętą bułkę i pokrojoną cebulę. Składniki dopraw solą i pieprzem. Mięsną masę wyrób dłońmi.
Blachę piekarnika wyściel papierem do pieczenia. Uformuj równej wielkości kotlety i rozłóż je na blaszce (prace możesz sobie ułatwić korzystając z foremki).
Przygotuj składniki farszu. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na maśle. Jajka ugotuj na twardo (przez około 10 minut od momentu zagotowania wody). Ugotowane jajka wystudź, pokrój w kostkę i wymieszaj z majonezem. Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Ser żółty zetrzyj na tarce.
Na kotlety rozłóż kolejno: podsmażoną cebulę, jajka z majonezem, ziemniaki i ser żółty.
Kotlety mielone wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piecz przez około 45 minut.
Kotlety mielone na wypasie serwuj solo, w towarzystwie ulubionych sosów lub jak tradycyjne kotlety mielone z ziemniakami i surówką.