Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, aromatyczne, puszyste z ciągnącym się serem ... pyszne placki dyniowe na obiad lub kolację
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10354
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5959
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5304
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12790
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4554
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10354
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5959
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5304
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12790
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4554
Składniki
Dynię zetrzeć na tarce o małych oczkach. Cebulę i czosnek pokroić drobno i przesmażyć do zeszklenia. Przełożyć do dyni, dodać żółtka, pokrojony w kostkę ser, przyprawić sola i pieprzem, wymieszać. Ubić białka na sztywną pianę. Do masy dyniowej wsypać mąkę, pozostałe przyprawy i koper, wymieszać. Dodać pianę, delikatnie wymieszać łyżką. Placki smażyć na rozgrzanym oleju (ok. 2 łyżki na placek) z każdej strony po kilka minut, do zrumienienia. Podawać z ulubionym sosem lub tak jak u mnie z surówką. Smacznego :-)