Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, aromatyczne, puszyste z ciągnącym się serem ... pyszne placki dyniowe na obiad lub kolację
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 163
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 210
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1293
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 514
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 163
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 210
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1293
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 514
Składniki
Dynię zetrzeć na tarce o małych oczkach. Cebulę i czosnek pokroić drobno i przesmażyć do zeszklenia. Przełożyć do dyni, dodać żółtka, pokrojony w kostkę ser, przyprawić sola i pieprzem, wymieszać. Ubić białka na sztywną pianę. Do masy dyniowej wsypać mąkę, pozostałe przyprawy i koper, wymieszać. Dodać pianę, delikatnie wymieszać łyżką. Placki smażyć na rozgrzanym oleju (ok. 2 łyżki na placek) z każdej strony po kilka minut, do zrumienienia. Podawać z ulubionym sosem lub tak jak u mnie z surówką. Smacznego :-)