Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, aromatyczne, puszyste z ciągnącym się serem ... pyszne placki dyniowe na obiad lub kolację
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1154
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1742
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5871
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1154
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1742
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5871
Składniki
Dynię zetrzeć na tarce o małych oczkach. Cebulę i czosnek pokroić drobno i przesmażyć do zeszklenia. Przełożyć do dyni, dodać żółtka, pokrojony w kostkę ser, przyprawić sola i pieprzem, wymieszać. Ubić białka na sztywną pianę. Do masy dyniowej wsypać mąkę, pozostałe przyprawy i koper, wymieszać. Dodać pianę, delikatnie wymieszać łyżką. Placki smażyć na rozgrzanym oleju (ok. 2 łyżki na placek) z każdej strony po kilka minut, do zrumienienia. Podawać z ulubionym sosem lub tak jak u mnie z surówką. Smacznego :-)