Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na paprykę wciąż trwa więc korzystam. Zapiekana papryka nadziana mięsem z pokruszonym serem feta i pestkami dyni. Pyszne, pożywne i aromatyczne danie.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5386
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1737
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5281
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1782
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5386
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1737
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5281
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1782
Składniki
Paprykę dokładnie umyć, odciąć górę, wydrążyć środek. Odciętą górę papryki pokroić w drobną kostkę. Mięso zmielić, dodać pokrojoną drobno cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawić solą i pieprzem. Przesmażyć na oliwie, dodać koncentrat pomidorowy i pokrojone na kawałeczki suszone pomidory, wymieszać. Na koniec dorzucić pokrojoną w kosteczkę paprykę. Tak przygotowanym mięsem nadziać paprykę, wstawić do naczynia żaroodpornego i zapiekać około 20-25 minut w temp. 190 st. Lubię jak papryka jest jeszcze w miarę chrupka po upieczeniu, jak ktoś woli bardziej miękką trzyma w piekarniku dłużej :) Paprykę podawać z kostkami sera feta, pestkami dyni i dużą ilością pieprzu cytrynowego. Pycha.