Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste, delikatne kieszonki z piersi z kurczaka faszerowane rozdrobnionym szpinakiem z dodatkiem serka wiejskiego. Wersja light tradycyjnych dewolajów. Bez kalorycznej panierki - jedynie zapiekane w piekarniku. Aromatyczne i wyjątkowo smaczne danie. Polecam szczególnie z dodatkiem mojej ulubionej kaszy tatarczanej i tartych buraczków z chrzanem. Pyszności :)
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3208
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 180
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 65
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 91
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 77
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3208
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 180
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 65
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 91
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 77
Składniki
Rozmrożony szpinak smażymy na patelni do odparowania wody. Dodajemy obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek i serek wiejski. Mieszamy i smażymy jeszcze chwilkę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Filety myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i nacinamy każdy wzdłuż ostrym nożem tworząc zgrabną kieszonkę, do której nakładamy szpinakowy farsz. Brzeg mięsa zabezpieczamy wykałaczką.
Tak przygotowane kieszonki przekładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego, skrapiamy olejem rzepakowym i posypujemy wegetą. Zamykamy naczynie i wstawiamy je do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i zapiekamy 40 min.