Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste, delikatne kieszonki z piersi z kurczaka faszerowane rozdrobnionym szpinakiem z dodatkiem serka wiejskiego. Wersja light tradycyjnych dewolajów. Bez kalorycznej panierki - jedynie zapiekane w piekarniku. Aromatyczne i wyjątkowo smaczne danie. Polecam szczególnie z dodatkiem mojej ulubionej kaszy tatarczanej i tartych buraczków z chrzanem. Pyszności :)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
Rozmrożony szpinak smażymy na patelni do odparowania wody. Dodajemy obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek i serek wiejski. Mieszamy i smażymy jeszcze chwilkę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Filety myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i nacinamy każdy wzdłuż ostrym nożem tworząc zgrabną kieszonkę, do której nakładamy szpinakowy farsz. Brzeg mięsa zabezpieczamy wykałaczką.
Tak przygotowane kieszonki przekładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego, skrapiamy olejem rzepakowym i posypujemy wegetą. Zamykamy naczynie i wstawiamy je do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i zapiekamy 40 min.