Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli planujesz obiad z wykorzystaniem fileta kurczaka, mam świetny przepis, danie jest szybkie, proste w przygotowaniu a plasterki salami podkreślają walory smakowe.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5030
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13573
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5881
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7652
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5030
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13573
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5881
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7652
Składniki
1. Mięso kroję na połówki, nacinam robiąc kilka otworów. Doprawiam przyprawą do kurczaka oraz solą, następnie układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 2. Na przemian w otwory w mięsie układam plasterki salami, plasterki mozzarelli i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
3. Ketchup mieszam razem w majonezem, ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach. 4. Każdy kawałek upieczonego mięsa smaruję sosem i posypuję serem żółtym, ponownie mięso umieszczam w piekarniku i zapiekam 10 minut w 180°C.
5. Gotowe, podaję z surówką i ziemniakami. 6. Smacznego.