Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy się Wam znudziły tradycyjne kotlety mielone, proponuję przygotować aromatyczne kotlety wieprzowe z dodatkiem papryki. Możemy przygotować na różne uroczystości lub rodzinny obiad.
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2158
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 127
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 216
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2158
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 127
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 216
Składniki
1. Mięso przekładam do miski, wbijam jajko, wsypuję bułkę tartą, przyprawę Gyros, sól, dodaję obraną drobno pokrojoną jedną cebulę, wlewam śmietanę. Mięso dokładnie wyrabiam, robię okrągłe kotlety i smażę na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu układam w naczyniu żaroodpornym.
2. Pozostałe cebule obieram, kroję w krążki, układam pomiędzy kotletami. 3. Cukinie obieram, kroję w pół plasterki, również układam pomiędzy kotletami. 4. Papryki myję, usuwam nasiona, kroję w paseczki, układam na kotletach.
5. Passatę wlewam do naczynia, wsypuje oregano, cukier, paprykę ostrą, mieszam i polewam kotlety. 6. Zapiekam wszystko w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C. 7. Pięć minut przed końcem zapiekania posypuję serem żółtym starty na tarce o dużych oczkach.
8. Gotowe. 9. Smacznego.