Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekane naleśniki a la kebab to bardzo fajny pomysł na obiad. Robiłam to danie już wiele razy i bardzo często i chętnie wracam do tego przepisu. W smaku przypominają domowy kebab wiec jeśli ktoś lubi kebaby to ten przepis jest właśnie dla niego. Polecam.
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 628
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 695
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 688
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 46
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 628
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 695
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 688
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 46
Składniki
Zaczynam od przygotowania naleśników. Wszystkie składniki przenoszę do dużej miski a następnie dokładnie mieszam. Można to zrobić za pomocą miksera. Tak przygotowane ciasto przekładam na rozgrzany na patelni olej i pojedynczo smażę naleśniki. W tym czasie kiedy naleśniki się smażą można przygotować pozostałe składniki. Filet z kurczaka kroję w kostkę a następnie przyprawiam. U mnie jest to sól, pieprz, przyprawa do kurczaka. Można użyć innych przypraw. Wszystko bardzo dokładnie mieszam. Pozostałe składniki czyli cebulę, paprykę kroję w mniejszą kostkę Na patelni rozgrzewam olej i wrzucam cebulę. Po około 2 minutach dokładam filet z kurczaka i smażę jeszcze kilka minut. Następnie dodaję paprykę i smażę nadal. Wszystko jeszcze ewentualnie przyprawiam. Można użyć jeszcze innych składników. Sałatę lodową kroję w cienkie paseczki. Przygotowuję również sos. Wszystkie składniki łączę ze sobą wraz z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Ser żółty ścieram na tarce o grubych oczkach. Teraz można przygotować naleśniki. Piekarnik nagrzewam na 220 stopni przygotowuję naleśnik. Na samym środku delikatnie smaruję sosem, następnie wykładam mięso z warzywami, ser żółty starty na tarce o grubych oczkach. Naleśnik delikatnie zawijam. Można to zrobić tak jak w przypadku krokietów u mnie wyszły małe kwadratowe sakiewki. Tak przygotowuję wszystkie pozostałe naleśniki. Naczynie do zapiekania natłuszczam i układam naleśniki obok siebie. Smaruję pozostałym sosem na samej górze naleśników, a następnie posypuję pozostałym serem żółtym. Tak przygotowane naleśniki a la kebab piekę w piekarniku około 20 minut. Po tym czasie moje danie jest gotowe. Na koniec można jeszcze posypać szczypiorkiem. Pycha