Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekane naleśniki a la kebab to bardzo fajny pomysł na obiad. Robiłam to danie już wiele razy i bardzo często i chętnie wracam do tego przepisu. W smaku przypominają domowy kebab wiec jeśli ktoś lubi kebaby to ten przepis jest właśnie dla niego. Polecam.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44645
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182082
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 240
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44645
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182082
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 240
Składniki
Zaczynam od przygotowania naleśników. Wszystkie składniki przenoszę do dużej miski a następnie dokładnie mieszam. Można to zrobić za pomocą miksera. Tak przygotowane ciasto przekładam na rozgrzany na patelni olej i pojedynczo smażę naleśniki. W tym czasie kiedy naleśniki się smażą można przygotować pozostałe składniki. Filet z kurczaka kroję w kostkę a następnie przyprawiam. U mnie jest to sól, pieprz, przyprawa do kurczaka. Można użyć innych przypraw. Wszystko bardzo dokładnie mieszam. Pozostałe składniki czyli cebulę, paprykę kroję w mniejszą kostkę Na patelni rozgrzewam olej i wrzucam cebulę. Po około 2 minutach dokładam filet z kurczaka i smażę jeszcze kilka minut. Następnie dodaję paprykę i smażę nadal. Wszystko jeszcze ewentualnie przyprawiam. Można użyć jeszcze innych składników. Sałatę lodową kroję w cienkie paseczki. Przygotowuję również sos. Wszystkie składniki łączę ze sobą wraz z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Ser żółty ścieram na tarce o grubych oczkach. Teraz można przygotować naleśniki. Piekarnik nagrzewam na 220 stopni przygotowuję naleśnik. Na samym środku delikatnie smaruję sosem, następnie wykładam mięso z warzywami, ser żółty starty na tarce o grubych oczkach. Naleśnik delikatnie zawijam. Można to zrobić tak jak w przypadku krokietów u mnie wyszły małe kwadratowe sakiewki. Tak przygotowuję wszystkie pozostałe naleśniki. Naczynie do zapiekania natłuszczam i układam naleśniki obok siebie. Smaruję pozostałym sosem na samej górze naleśników, a następnie posypuję pozostałym serem żółtym. Tak przygotowane naleśniki a la kebab piekę w piekarniku około 20 minut. Po tym czasie moje danie jest gotowe. Na koniec można jeszcze posypać szczypiorkiem. Pycha