Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki zapiekane z farszem bolognese z mielonego mięsa z indyka. To danie jest u nas często przyrzadzane jesienną porą.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10097
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2720
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1846
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 708
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3945
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10097
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2720
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1846
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 708
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3945
Składniki
Naleśniki: Połączyć składniki na naleśniki. Jeśli ciasto wyjdzie za gęste dolać trochę wody do uzyskania właściwej konsystencji. Włożyć do lodówki na 30 minut. Potem smażyć cienkie placki ( z podanych składników wyszło ok 7-8 placków).
Farsz: Z cebuli, selera i marchewki przygotowujemy soffritto czyli pocięte w kosteczkę warzywa. Rozgrzewamy oliwę i wrzucamy soffrtitto. Podsmażamy, następnie dodajemy mięso, solimy. Kiedy będzie gotowe dodajemy koncentrat i oregano. Mieszamy do połączenia. Odstawiamy.
Przygotowujemy sos. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy wyciśnięty czosnek. Wlewamy pomidory. Mieszamy. Doprawiamy resztą składników. Gotujemy chwilę. Do naczynia żaroodpornego wkładamy nafaszerowane naleśniki, polewamy sosem i posypujemy startym żółtym serem. Zapiekałam ok 10 minut pod grillem.