Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny, sycący sposób na naleśniki
Sushi warzywne jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych wersji sushi. Dzi...
Odsłon: 27
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam ekspresowe placki z cukinii. Zakochacie...
Odsłon: 12962
Ciasto na Dzień Kobiet to elegancki i apetyczny czekoladowy sernik bez piecze...
Odsłon: 190
Sushi warzywne jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych wersji sushi. Dzi...
Odsłon: 27
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam ekspresowe placki z cukinii. Zakochacie...
Odsłon: 12962
Ciasto na Dzień Kobiet to elegancki i apetyczny czekoladowy sernik bez piecze...
Odsłon: 190
Składniki
Usmażyć naleśniki. Farsz: Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju, dodać drobno pokrojony czosnek i krótko przesmażyć. Dodać mięso mielone, rozdrobnić, dodać sól, pieprz, papryke słodką, oregano i wymieszać. Smażyć, mieszając aż mięso dobrze się usmaży i będzie rumiane. Wlać bulion, smażyć kilka minut, dodać pomidory z puszki i gotowac ok. 5 min. aby odparować troche sosu. Sos pomidorowy: Czosnek drobno pokroic i krótko przesmażyć na oleju, dodać pomidory z puszki, przyprawic solą, pieprze, i bazylią. Gotowac na małym ogniu kilka minut az sos lekko zgęstnieje. Na naleśniki wykładać farsz mięsny (ok. 1,5 - 2 łyzki na porcję), zawiną c w rulon lub tak jak ja w kopertę, ułożyć obok siebie w naczyniu żaroodpornym. Posmarować sosem pomidorowym
zapiekać w temp. 180 stopni ok. 20 min. Posypać startym serem i zapiekać jeszcze 5 min.
Smacznego :-)