Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny, sycący sposób na naleśniki
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2172
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9756
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3476
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6865
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2172
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9756
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3476
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6865
Składniki
Usmażyć naleśniki. Farsz: Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju, dodać drobno pokrojony czosnek i krótko przesmażyć. Dodać mięso mielone, rozdrobnić, dodać sól, pieprz, papryke słodką, oregano i wymieszać. Smażyć, mieszając aż mięso dobrze się usmaży i będzie rumiane. Wlać bulion, smażyć kilka minut, dodać pomidory z puszki i gotowac ok. 5 min. aby odparować troche sosu. Sos pomidorowy: Czosnek drobno pokroic i krótko przesmażyć na oleju, dodać pomidory z puszki, przyprawic solą, pieprze, i bazylią. Gotowac na małym ogniu kilka minut az sos lekko zgęstnieje. Na naleśniki wykładać farsz mięsny (ok. 1,5 - 2 łyzki na porcję), zawiną c w rulon lub tak jak ja w kopertę, ułożyć obok siebie w naczyniu żaroodpornym. Posmarować sosem pomidorowym
zapiekać w temp. 180 stopni ok. 20 min. Posypać startym serem i zapiekać jeszcze 5 min.
Smacznego :-)