Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny, sycący sposób na naleśniki
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5617
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 934
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 26822
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 60
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5617
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 934
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 26822
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 60
Składniki
Usmażyć naleśniki. Farsz: Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju, dodać drobno pokrojony czosnek i krótko przesmażyć. Dodać mięso mielone, rozdrobnić, dodać sól, pieprz, papryke słodką, oregano i wymieszać. Smażyć, mieszając aż mięso dobrze się usmaży i będzie rumiane. Wlać bulion, smażyć kilka minut, dodać pomidory z puszki i gotowac ok. 5 min. aby odparować troche sosu. Sos pomidorowy: Czosnek drobno pokroic i krótko przesmażyć na oleju, dodać pomidory z puszki, przyprawic solą, pieprze, i bazylią. Gotowac na małym ogniu kilka minut az sos lekko zgęstnieje. Na naleśniki wykładać farsz mięsny (ok. 1,5 - 2 łyzki na porcję), zawiną c w rulon lub tak jak ja w kopertę, ułożyć obok siebie w naczyniu żaroodpornym. Posmarować sosem pomidorowym
zapiekać w temp. 180 stopni ok. 20 min. Posypać startym serem i zapiekać jeszcze 5 min.
Smacznego :-)