Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, proste , szybkie i efektywne danie.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3794
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 388
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 726
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3794
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 388
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 726
Składniki
Ser mozzarella kroimy na 4 części i każdą zawijamy w plaster boczku. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Tak pokrojone wykładamy na dno naczynia żaroodpornego, następnie solimy i polewamy olejem. Każdą pierś z kurczaka głęboko nacinamy na środku, a następnie panierujemy w przyprawionym solą i pieprzem jajku i bułce tartej. Tak przygotowane piersi układamy na ziemniakach, do każdej wkładamy ser z boczkiem.
Każdą pierś obsypujemy tartym serm. Całą potrawę pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180'C przez 40-50 minut. Mięso po upieczeniu powinno być chrupiące i rumiane. Smacznego !!!
;-D
;-)))