Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli nie masz pomysłu na dzisiejszy obiad koniecznie spróbuj tego przepisu. Gwarantuje, że zniknie ze stołu w ekspresowym tempie. Delikatne mięso z polędwiczki pieczone w piekarniku, zanurzone w pysznym, pachnącym lasem sosem z grzybów kurek.
1. Mięso myję, osuszam, usuwam błonki, rozcinam, wzdłuż ale nie do końca i lekko rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz solą.
2. Ser mozzarellę kroję w plastry i układam na środku mięsa.
3. Mięso zwijam w roladę, owijam w folię aluminiową, układam na blaszce do pieczenia i piekę 40 minut w 180°c.
4. Po upieczeniu mięso kroję w dziesięciocentymetrowe kawałki i częścią krojenia układam do góry w naczyniu.
5. Cebulę obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję umyte grzyby, podlewam ½ szk. wody i gotuję 10 minut. Doprawiam pieprzem oraz solą i wlewam śmietanę. Chwilkę gotuje i łączę z mięsem.
6. Danie gotowe.
7. Smacznego.
Delikatny, soczysty łosoś ukryty pod aksamitnym sosem kurkowym.
Odsłon: 1128
Smaczne danie dla amatorów dań z makaronem.
Odsłon: 504
Przepyszne ciasteczka, pozostają długo świeże. Szybkie do wykonania.
Odsłon: 46
Pyszne kruche rogaliki, do zrobienia których potrzebujemy tylko trzech składn...
Odsłon: 7581
To taki domowy fastfood, może być na obiad, śniadanie, kolację
Odsłon: 69
Szybki i pyszny deser. Pomysł na zastosowanie owoców sezonowych. Do kawy, do...
Odsłon: 139
Przepyszne ciasteczka, pozostają długo świeże. Szybkie do wykonania.
Odsłon: 46
Pyszne kruche rogaliki, do zrobienia których potrzebujemy tylko trzech składn...
Odsłon: 7581
To taki domowy fastfood, może być na obiad, śniadanie, kolację
Odsłon: 69
Szybki i pyszny deser. Pomysł na zastosowanie owoców sezonowych. Do kawy, do...
Odsłon: 139
Składniki
1. Mięso myję, osuszam, usuwam błonki, rozcinam, wzdłuż ale nie do końca i lekko rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz solą. 2. Ser mozzarellę kroję w plastry i układam na środku mięsa.
3. Mięso zwijam w roladę, owijam w folię aluminiową, układam na blaszce do pieczenia i piekę 40 minut w 180°c.
4. Po upieczeniu mięso kroję w dziesięciocentymetrowe kawałki i częścią krojenia układam do góry w naczyniu. 5. Cebulę obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję umyte grzyby, podlewam ½ szk. wody i gotuję 10 minut. Doprawiam pieprzem oraz solą i wlewam śmietanę. Chwilkę gotuje i łączę z mięsem.
6. Danie gotowe. 7. Smacznego.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pstrąg grillowany i bułka bawarska z masłem szałwiowym
Dania główne
Knedle z morelami
Dania główne
Warzywne risotto z polędwiczką wieprzową
Dania główne
Ravioli dyniowe
Pstrąg grillowany i bułka bawarska z masłem szałwiowym
Soczysty , aromatyczny pstrąg i kontrastowo lekko słodka bułka z masłem szałw...
Odsłon: 37
Knedle z morelami
Pojawiły się już na straganach morele, więc proponuję dziś knedle czy jak kto...
Odsłon: 102