Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpeciki drobiowe otulone sosem pomidorowym z mozzarellą i parmezanem. Ich przygotowanie jest banalnie proste i zajmuje dosłownie chwilę. Wystarczy uformować mięsne kulki i zapiec je w piekarniku razem z sosem i serem. Po niespełna 30 minutach mam gotowy obiad dla całej rodziny.
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 155
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 68
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1102
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 155
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 68
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1102
Składniki
Mięso przełóż do miski. Wbij jedno całe jajko. Dodaj bułkę tartą i przyprawy. Z podanych składników uformuj równej wielkości pulpeciki. Następnie przełóż je do naczynia żaroodpornego i posmaruj oliwą. Pulpeciki zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni przez około 15 minut.
Passatę pomidorową połącz z suszoną bazylią. Ser mozzarella i parmezan zetrzyj na tarce na drobnych oczkach. Sos przelej do pulpecików. Potrawę oprósz dwoma rodzajami sera. Pulpeciki z mozzarellą i parmezanem wstaw ponownie do piekarnika na około 10 minut.
Upieczone pulpeciki udekoruj świeżą bazylią i posiekaną natką pietruszki.