Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekane roladki kapuściane

Zapiekane roladki kapuściane

Autor:

Przepisów i artykułów: 2599 Ocena: 20491

Dodano:

Odsłon: 1789

Kapusta to warzywo na różne dania, tym razem przyrządziłam smaczne roladki na obiad.

Składniki

  • Kapusta biała 8 liści
  • szynka konserwowa 8 plastrów
  • Ser żółty 8 plastrów
  • Pieczarki 20 dag
  • Cebula biała 1 szt
  • przyprawa Kucharek 1 łyżka
  • Masło 1 łyżka
  • Olej roślinny
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zapiekane roladki kapuściane

Przygotowanie

  1. Wykonanie:

    Liście przygotować tak jak na gołąbki. Na każdy listek położyć szynkę i obłożyć pieczarkami usmażonymi z cebulą, po czym zawinąć w rulon.

  2. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, podlać odrobiną wody, skropić olejem i posypać przyprawą. Piec w temperaturze 190 stopni około 40 minut.

  3. Pod koniec pieczenia obłożyć roladki żółtym serem. Gdy ser się roztopi, wyjąć danie z piekarnika. Podawać z ketchupem lub sosem pomidorowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń