Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
roladki z bakłażana, faszerowanego mięsem mielonym z mozzarellą, przyprawione miętą i cynamonem, zapiekane w sosie pomidorowym. podane z sosem pomidorowym. Smaczne na ciepło jak i na zimno…
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 120
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21522
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 843
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 120
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21522
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 843
Składniki
Bakłażana kroimy na 4-5 mm plastry; solimy i odstawiamy na 10-15 minut aż puszczą sok. Po tym czasie zbieramy z wierzchu ręcznikiem papierowym wodę. Układamy na blaszce do pieczenia, lekko posypujemy papryką, i skrapiamy oliwą. Pieczemy ok 15-20 minut w 170st.
W tym czasie przygotowujemy mięso. Do mięsa dodajemy pokrojoną w kostkę mozzarellę, przyprawy posiekany czosnek i pokrojoną w drobna kostkę cebulę.
Mięso zawijamy w plastry bakłażana i układamy w naczyniu żaroodpornym, Zalewamy passatą pomidorową i zapiekamy ok 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do 170 st…