Do góry

Dania główne Przepis na:

zapiekane roladki z bakłażana…

zapiekane roladki z bakłażana…

Autor:

Przepisów i artykułów: 560 Ocena: 20492

Dodano:

Odsłon: 7313

roladki z bakłażana, faszerowanego mięsem mielonym z mozzarellą, przyprawione miętą i cynamonem, zapiekane w sosie pomidorowym. podane z sosem pomidorowym. Smaczne na ciepło jak i na zimno…

Składniki

  • 1 bakłażan
  • 1 mozzarella
  • 250 g mięsa mielonego
  • passata pomidorowa
  • ząbek czosnku
  • mała cebula
  • 2 łyżeczki suszonej mięty bądź pęczek świeżej
  • pół łyżeczki cynamonu
  • oliwa
  • papryka w proszku
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
zapiekane roladki z bakłażana…

Przygotowanie

  1. Bakłażana kroimy na 4-5 mm plastry; solimy i odstawiamy na 10-15 minut aż puszczą sok. Po tym czasie zbieramy z wierzchu ręcznikiem papierowym wodę. Układamy na blaszce do pieczenia, lekko posypujemy papryką, i skrapiamy oliwą. Pieczemy ok 15-20 minut w 170st.



  2. W tym czasie przygotowujemy mięso. Do mięsa dodajemy pokrojoną w kostkę mozzarellę, przyprawy posiekany czosnek i pokrojoną w drobna kostkę cebulę.

  3. Mięso zawijamy w plastry bakłażana i układamy w naczyniu żaroodpornym, Zalewamy passatą pomidorową i zapiekamy ok 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do 170 st…

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

zonia48 21 czerwca 2016 Fajny pomysł, ale kiedy dodać tę miętę i jak pokroić tego bakłażana, chyba wzdłuż? Dla początkujących to nie jest takie oczywiste :)
Pozdrawiam

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Joanna 20 czerwca 2016 Ciekawe, jaki smak zyskują roladki po dodaniu mięty. Muszę spróbować :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń