Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dla Was propozycję na smaczny obiad z piekarnika. A jest to makaron w kształcie ślimaków nadziewany farszem z pieczonego kurczaka i żeberek z dodatkami. Makaron zalałam sosem z passaty pomidorowej z mlekiem kokosowym. Danie wyszło naprawdę smaczne.
Przepis na delikatne i soczyste medaliony cielęce podane z aromatycznym sosem...
Odsłon: 68
Sezon kurkowy dobiega końca , propozycja prostego dania , które przygotuje ka...
Odsłon: 54
Póki jeszcze możemy, korzystajmy ze świeżych ziół. Zazwyczaj z bazylii robiła...
Odsłon: 159
Przepis na delikatne i soczyste medaliony cielęce podane z aromatycznym sosem...
Odsłon: 68
Sezon kurkowy dobiega końca , propozycja prostego dania , które przygotuje ka...
Odsłon: 54
Póki jeszcze możemy, korzystajmy ze świeżych ziół. Zazwyczaj z bazylii robiła...
Odsłon: 159
Składniki
Na patelni rozgrzać olej i wrzucić posiekaną cebulę i czosnek. Zeszklić składniki. Mięso kurczaka i z żeberek oraz ser i cukinię zmielić w maszynce do mięsa. Do zmielonych składników dodać połowę zeszklonej cebuli i czosnku oraz doprawić solą i pieprzem oraz papryką wędzoną do smaku. Masę wymieszać.
Passatę wymieszać mleczkiem kokosowym, pastą paprykową, resztą cebulki i czosnku oraz solą i pieprzem do smaku. Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu al dente. Wyjąć delikatnie łyżką cedzakową i lekko przestudzić.
Patelnię ( taką którą można używać w piekarniku ) lub blaszkę zalać odrobiną sosu pomidorowego. Każdy makaron nadziewać przygotowanym farszem i układać jeden przy drugim w naczyniu. Potem zalać wszystko sosem. Naczynie wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i zapiekać 30 minut. Przed końcem zapiekania posypać startym serem. Po chwili wyjąć naczynie z piekarnika i posypać posiekanym szczypiorkiem. Makaron podawać na gorąco.