Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dla Was propozycję na smaczny obiad z piekarnika. A jest to makaron w kształcie ślimaków nadziewany farszem z pieczonego kurczaka i żeberek z dodatkami. Makaron zalałam sosem z passaty pomidorowej z mlekiem kokosowym. Danie wyszło naprawdę smaczne.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5298
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 849
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11728
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5061
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1315
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5298
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 849
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11728
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5061
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1315
Składniki
Na patelni rozgrzać olej i wrzucić posiekaną cebulę i czosnek. Zeszklić składniki. Mięso kurczaka i z żeberek oraz ser i cukinię zmielić w maszynce do mięsa. Do zmielonych składników dodać połowę zeszklonej cebuli i czosnku oraz doprawić solą i pieprzem oraz papryką wędzoną do smaku. Masę wymieszać.
Passatę wymieszać mleczkiem kokosowym, pastą paprykową, resztą cebulki i czosnku oraz solą i pieprzem do smaku. Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu al dente. Wyjąć delikatnie łyżką cedzakową i lekko przestudzić.
Patelnię ( taką którą można używać w piekarniku ) lub blaszkę zalać odrobiną sosu pomidorowego. Każdy makaron nadziewać przygotowanym farszem i układać jeden przy drugim w naczyniu. Potem zalać wszystko sosem. Naczynie wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i zapiekać 30 minut. Przed końcem zapiekania posypać startym serem. Po chwili wyjąć naczynie z piekarnika i posypać posiekanym szczypiorkiem. Makaron podawać na gorąco.