Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pomysłu na obiad? Ten prosty przepis jest właśnie dla Ciebie. Najnowszym trendem jest kotlet z udek kurczaka na młodej kapuście. To takie proste a smakuje niesamowicie.
Ciecierzyca w sosie pomidorowym to treściwe, bogate i pełne smaku danie kuchn...
Odsłon: 2614
Mega proste w przygotowaniu ciasto. Jeśli mamy w domu banany i wszystkie pods...
Odsłon: 256
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 31
Ciecierzyca w sosie pomidorowym to treściwe, bogate i pełne smaku danie kuchn...
Odsłon: 2614
Mega proste w przygotowaniu ciasto. Jeśli mamy w domu banany i wszystkie pods...
Odsłon: 256
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 31
Składniki
1. Mięso myję, ususzam, wyjmuję kości, rozcinam na kształt kotleta. Mięso doprawiam przyprawą Gyros. Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
2. Kapustę kroję na dwucentymetrowe krążki, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smaruję oliwą. Marchewki obieram, myję, ścieram na tarce o dużych, dodaję do marchwi majonez, ketchup i dokładnie mieszam. Masę marchewkową rozkładam na każdym krążku kapusty i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
3. Po upieczeniu na kapuście układam udka. 4. Danie gotowe. 5. Smacznego.