Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pomysłu na obiad? Ten prosty przepis jest właśnie dla Ciebie. Najnowszym trendem jest kotlet z udek kurczaka na młodej kapuście. To takie proste a smakuje niesamowicie.
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1656
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 693
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 842
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1656
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 693
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 842
Składniki
1. Mięso myję, ususzam, wyjmuję kości, rozcinam na kształt kotleta. Mięso doprawiam przyprawą Gyros. Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
2. Kapustę kroję na dwucentymetrowe krążki, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smaruję oliwą. Marchewki obieram, myję, ścieram na tarce o dużych, dodaję do marchwi majonez, ketchup i dokładnie mieszam. Masę marchewkową rozkładam na każdym krążku kapusty i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
3. Po upieczeniu na kapuście układam udka. 4. Danie gotowe. 5. Smacznego.