Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące danie wegetariańskie. Zielono-żółte:)
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 82
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 62
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 82
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 62
Składniki
Warzywa gotujemy, każde osobno. Ziemniaki mogą być lekko twardawe, dopieką się. Kroimy je w grube plastry. Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy plastry masła, na to pokrojone ziemniaki, wykładamy resztę warzyw, zalewamy to śmietanką doprawioną solą i pieprzem.
Wszystko posypujemy serem żółtym i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy aż ser stopnieje.
Wyjmujemy i podajemy porcyjki polane sosem z podanych składników:) Ogórek oczywiście trzemy na tarce o dużych oczkach:)