Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 3742
Dodano: 18.02.2010
Odsłon: 7091
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Warzywa gotujemy, każde osobno. Ziemniaki mogą być lekko twardawe, dopieką się. Kroimy je w grube plastry. Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy plastry masła, na to pokrojone ziemniaki, wykładamy resztę warzyw, zalewamy to śmietanką doprawioną solą i pieprzem.
Wszystko posypujemy serem żółtym i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy aż ser stopnieje.
Wyjmujemy i podajemy porcyjki polane sosem z podanych składników:) Ogórek oczywiście trzemy na tarce o dużych oczkach:)
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

wiola1100 19 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
ta zapiekanka musi być bardzo smaczna3 Kto głosował? | Odpowiedz