Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące danie wegetariańskie. Zielono-żółte:)
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 209
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 34
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17445
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 209
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 34
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17445
Składniki
Warzywa gotujemy, każde osobno. Ziemniaki mogą być lekko twardawe, dopieką się. Kroimy je w grube plastry. Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy plastry masła, na to pokrojone ziemniaki, wykładamy resztę warzyw, zalewamy to śmietanką doprawioną solą i pieprzem.
Wszystko posypujemy serem żółtym i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy aż ser stopnieje.
Wyjmujemy i podajemy porcyjki polane sosem z podanych składników:) Ogórek oczywiście trzemy na tarce o dużych oczkach:)