Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki i mięso mielone zapiekane z pomidorami.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12991
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1475
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14293
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5911
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12991
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1475
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14293
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5911
Składniki
Do mielonego wyciskamy 4 ząbki czosnku. Dodajemy łyżeczkę soli, łyżeczkę bazylii, łyżeczkę pieprzu, pół szklanki mleka i mieszamy. Następnie podsmażamy około 2 minut. Pod koniec smażenia dodajemy 2 łyżki keczupu. Ziemniaki kroimy na plastry o grubości około 3 do 5 milimetrów. Wsypujemy do miski. Wlewamy 6 łyżek oleju, dodajemy łyżeczkę soli, łyżeczkę natki pietruszki, łyżeczkę pieprzu i mieszamy. Cebulę, pomidory i pieczarki kroimy na plastry. Połowę ziemniaków wykładamy do formy (u mnie 20 x30 cm) zakrywając dno. Na ziemniaki dajemy mięso, następnie rozkładamy równomiernie cebulę. Następna jest warstwa ziemniaków, warstwa pieczarek, warstwa pomidorów. Na wierzch dajemy żółty ser w plastrach lub wiórki. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180⁰ od 45 do 50 minut.