Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki i mięso mielone zapiekane z pomidorami.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17799
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1883
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15614
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17799
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1883
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15614
Składniki
Do mielonego wyciskamy 4 ząbki czosnku. Dodajemy łyżeczkę soli, łyżeczkę bazylii, łyżeczkę pieprzu, pół szklanki mleka i mieszamy. Następnie podsmażamy około 2 minut. Pod koniec smażenia dodajemy 2 łyżki keczupu. Ziemniaki kroimy na plastry o grubości około 3 do 5 milimetrów. Wsypujemy do miski. Wlewamy 6 łyżek oleju, dodajemy łyżeczkę soli, łyżeczkę natki pietruszki, łyżeczkę pieprzu i mieszamy. Cebulę, pomidory i pieczarki kroimy na plastry. Połowę ziemniaków wykładamy do formy (u mnie 20 x30 cm) zakrywając dno. Na ziemniaki dajemy mięso, następnie rozkładamy równomiernie cebulę. Następna jest warstwa ziemniaków, warstwa pieczarek, warstwa pomidorów. Na wierzch dajemy żółty ser w plastrach lub wiórki. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180⁰ od 45 do 50 minut.