Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki i mięso mielone zapiekane z pomidorami.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 139
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1841
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14543
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19603
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 139
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1841
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14543
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19603
Składniki
Do mielonego wyciskamy 4 ząbki czosnku. Dodajemy łyżeczkę soli, łyżeczkę bazylii, łyżeczkę pieprzu, pół szklanki mleka i mieszamy. Następnie podsmażamy około 2 minut. Pod koniec smażenia dodajemy 2 łyżki keczupu. Ziemniaki kroimy na plastry o grubości około 3 do 5 milimetrów. Wsypujemy do miski. Wlewamy 6 łyżek oleju, dodajemy łyżeczkę soli, łyżeczkę natki pietruszki, łyżeczkę pieprzu i mieszamy. Cebulę, pomidory i pieczarki kroimy na plastry. Połowę ziemniaków wykładamy do formy (u mnie 20 x30 cm) zakrywając dno. Na ziemniaki dajemy mięso, następnie rozkładamy równomiernie cebulę. Następna jest warstwa ziemniaków, warstwa pieczarek, warstwa pomidorów. Na wierzch dajemy żółty ser w plastrach lub wiórki. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180⁰ od 45 do 50 minut.