Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka, która zasmakuje wszystkim wielbicielom leczo. Dzięki kwiatkom z parówek takie danie prezentuje się niezwykle ciekawie.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
Na oleju podsmażamy cebulę, czosnek i pokrojone w drobną kostkę pietruszkę i marchewkę. Passatę pomidorową doprawiamy solą, pieprzem i pierzem ziołowym, wlewamy whisky, dodajemy podduszone warzywa i pokrojone w kostkę papryki, selera i pieczarki, mieszamy. Sos wylewamy na dno naczynia żaroodpornego. Cukinię kroimy w 3 cm plasterki, wydrążamy środki. Parówki kroimy na pół i nacinamy. Parówki wkładamy w plasterki cukinii i układamy na wierzchu zapiekanki. Zapiekamy w 180 stopniach C przez około 30 minut. Zapiekankę posypujemy startym parmezanem i zapiekamy jeszcze 5 minut. Przed podaniem w środek każdej parówki wkładamy łyżeczkę musztardy francuskiej, ozdabiamy natką pietruszki.