Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka, która zasmakuje wszystkim wielbicielom leczo. Dzięki kwiatkom z parówek takie danie prezentuje się niezwykle ciekawie.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 269
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 223
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 48
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 57
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 269
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 223
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 48
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 57
Składniki
Na oleju podsmażamy cebulę, czosnek i pokrojone w drobną kostkę pietruszkę i marchewkę. Passatę pomidorową doprawiamy solą, pieprzem i pierzem ziołowym, wlewamy whisky, dodajemy podduszone warzywa i pokrojone w kostkę papryki, selera i pieczarki, mieszamy. Sos wylewamy na dno naczynia żaroodpornego. Cukinię kroimy w 3 cm plasterki, wydrążamy środki. Parówki kroimy na pół i nacinamy. Parówki wkładamy w plasterki cukinii i układamy na wierzchu zapiekanki. Zapiekamy w 180 stopniach C przez około 30 minut. Zapiekankę posypujemy startym parmezanem i zapiekamy jeszcze 5 minut. Przed podaniem w środek każdej parówki wkładamy łyżeczkę musztardy francuskiej, ozdabiamy natką pietruszki.