Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 211 Ocena: 4512
Dodano: 04.12.2019
Odsłon: 6911
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Makaron gotujemy al dente. Żółty ser ścieramy na tarce.
Na rozgrzanej patelni podsmażamy pokrojoną w kosteczkę cebulę oraz czosnek na złoty kolor. Kolejno dodajemy pieczarki pokrojone w plasterki i smażymy do momentu całkowitego odparowania wody z pieczarek.
Następnie dodajemy mięso mielone, doprawiamy solą i pieprzem. Krótko podsmażamy do momentu, aż mięso straci surowość. Pod koniec wlewamy passatę pomidorową. Całość doprawiamy ziołami prowansalskimi i gotujemy jeszcze ok 2-3 min. Do mięsa dorzucamy ugotowany wcześniej makaron i mieszamy.
Do naczynia żaroodpornego przekładamy połowę mięsa z makaronem, posypujemy połową żółtego sera. Następnie dodajemy resztę mięsa z makaronem i posypujemy obficie serem.
Pieczemy ok 30 min w 180 stopniach. Do momentu, aż ser się zarumieni. Smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Nevermore 05 grudnia 2019Zgłoś do usunięcia
Rewelka, uwielbiam takie zapiekanki, pychotka :)1 Kto głosował? | Odpowiedz