Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uproszczona i szybsza wersja klasycznych gołąbków, ale równie smaczna
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1259
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 214
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4011
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 980
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1259
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 214
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4011
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 980
Składniki
Kapustę drobno siekamy, sparzamy ją gorącą wodą i odcedzamy. Ryż gotujemy 5 minut krócej, niż jest to podane na opakowaniu. Cebulę siekamy w kostkę i podsmażamy ją. W misce mieszamy mięso mielone z ryżem, cebulą i jajkiem. Doprawiamy solą i pieprzem.Kapustę drobno siekamy, sparzamy ją gorącą wodą i odcedzamy. Ryż gotujemy 5 minut krócej, niż jest to podane na opakowaniu. Cebulę siekamy w kostkę i podsmażamy ją. W misce mieszamy mięso mielone z ryżem, cebulą i jajkiem. Doprawiamy solą i pieprzem.
Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy ok. 1 szklanką bulionu. Na wierzch zapiekanki układamy kilka liści kapusty, aby zapiekanka nie wyschła podczas pieczenia. Pieczemy ok. 40-50 minut w temperaturze 180 stopni. Zapiekankę można podawać z sosem pomidorowym, grzybowym, pieczeniowym, etc.