Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na gołąbki w formie zapiekanki.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 198
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 960
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 198
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 960
Składniki
Kapustę siekam. Cebulę i paprykę kroję w kostkę.
Mielone smażę na patelni , dodaję pokrojoną cebulę i paprykę ,doprawiam. Dodaję przecier pomidorowy i ok. 100 ml. wody. Wszystko mieszam i gotuję jeszcze 5 minut.
W garnku rozpuszczam masło , dodaję mąkę i cały czas mieszając wlewam mleko. Wsypuję szczyptę soli , mieszam i odstawiam.
Do żaroodpornego naczynia wkładam połowę kapusty , na to połowę mielonego ,resztę kapusty i mielone.Na górę wylewam sos . Zapiekam w piekarniku 30 minut w tem. 170 stopni,