Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na gołąbki w formie zapiekanki.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5357
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 826
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 941
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 154
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5357
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 826
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 941
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 154
Składniki
Kapustę siekam. Cebulę i paprykę kroję w kostkę.
Mielone smażę na patelni , dodaję pokrojoną cebulę i paprykę ,doprawiam. Dodaję przecier pomidorowy i ok. 100 ml. wody. Wszystko mieszam i gotuję jeszcze 5 minut.
W garnku rozpuszczam masło , dodaję mąkę i cały czas mieszając wlewam mleko. Wsypuję szczyptę soli , mieszam i odstawiam.
Do żaroodpornego naczynia wkładam połowę kapusty , na to połowę mielonego ,resztę kapusty i mielone.Na górę wylewam sos . Zapiekam w piekarniku 30 minut w tem. 170 stopni,