Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na gołąbki w formie zapiekanki.
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 307
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 712
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 733
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 31
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 307
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 712
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 733
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 31
Składniki
Kapustę siekam. Cebulę i paprykę kroję w kostkę.
Mielone smażę na patelni , dodaję pokrojoną cebulę i paprykę ,doprawiam. Dodaję przecier pomidorowy i ok. 100 ml. wody. Wszystko mieszam i gotuję jeszcze 5 minut.
W garnku rozpuszczam masło , dodaję mąkę i cały czas mieszając wlewam mleko. Wsypuję szczyptę soli , mieszam i odstawiam.
Do żaroodpornego naczynia wkładam połowę kapusty , na to połowę mielonego ,resztę kapusty i mielone.Na górę wylewam sos . Zapiekam w piekarniku 30 minut w tem. 170 stopni,