Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na gołąbki w formie zapiekanki.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5699
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1155
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12300
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5180
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5699
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1155
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12300
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5180
Składniki
Kapustę siekam. Cebulę i paprykę kroję w kostkę.
Mielone smażę na patelni , dodaję pokrojoną cebulę i paprykę ,doprawiam. Dodaję przecier pomidorowy i ok. 100 ml. wody. Wszystko mieszam i gotuję jeszcze 5 minut.
W garnku rozpuszczam masło , dodaję mąkę i cały czas mieszając wlewam mleko. Wsypuję szczyptę soli , mieszam i odstawiam.
Do żaroodpornego naczynia wkładam połowę kapusty , na to połowę mielonego ,resztę kapusty i mielone.Na górę wylewam sos . Zapiekam w piekarniku 30 minut w tem. 170 stopni,