Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na gołąbki w formie zapiekanki.
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 824
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 46
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 347
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 131
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 824
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 46
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 347
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 131
Składniki
Kapustę siekam. Cebulę i paprykę kroję w kostkę.
Mielone smażę na patelni , dodaję pokrojoną cebulę i paprykę ,doprawiam. Dodaję przecier pomidorowy i ok. 100 ml. wody. Wszystko mieszam i gotuję jeszcze 5 minut.
W garnku rozpuszczam masło , dodaję mąkę i cały czas mieszając wlewam mleko. Wsypuję szczyptę soli , mieszam i odstawiam.
Do żaroodpornego naczynia wkładam połowę kapusty , na to połowę mielonego ,resztę kapusty i mielone.Na górę wylewam sos . Zapiekam w piekarniku 30 minut w tem. 170 stopni,