Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka hamburgerowa to mój sprawdzony przepis na szybki obiad z mięsem mielonym. Wystarczy podsmażyć na patelni mięso z czosnkiem, cebulką i przyprawami, a następnie wyłożyć je na bułki. Do tego keczup, ser żółty i danie gotowe!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 824
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1429
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 824
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1429
Składniki
Bułki rozkrój na pół. Spody przełóż do naczynia żaroodpornego. Posmaruj je keczupem.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na złoty kolor. Następnie dodaj mięso mielone i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość dopraw do smaku słodką i ostrą papryką, oregano oraz solą i pieprzem. Podsmażone mięso przełóż na bułki posmarowane keczupem.
Na górę wyłóż starty ser. Zapiekankę hamburgerową przykryj górną częścią bułek.
Tak przygotowaną zapiekankę hamburgerową wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piecz przez około 15-20 minut. Podawaj na ciepło z ulubionymi dodatkami.