Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to danie obiadowe dla tych co lubią zapiekanki i kotletów co zostały z poprzedniego obiadu.
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 322
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 117
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 322
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 117
Składniki
Gotujemy ziemniaki w mundurkach w osolonej wodzie prawie do miękkości.Cebulę kroimy w kostkę i lekko zeszklimy na maśle.Kotlety mielone tniemy w plasterki około 1 cm i mieszamy razem z cebulą. ( Kotlety pozostały z poprzedniego obiadu )Wystudzone ziemniaki obieramy ze skórki i kroimy też w 1 cm. plasterki. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Na dno układamy pokrojone ziemniaki a na nie pokrojone kotlety mielone z cebulą.Ugotowane jajka też kroimy w plasterki i układamy na mielone kotlety.Następnie układamy następną warstwę z ziemniaków i całość posypujemy startym serem na grubych oczkach i polewamy równomiernie całość sosem ( śmietana,koperek,majeranek,1 łyżka mąki,czosnek przeciśnięty troszkę mleka sól i pieprz ). Wkładamy do nagrzanego piekarnika 170 C. i zapiekamy aż całość się nam ładnie zarumieni. SMACZNEGO........