Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuje dziś na obiad coś zupełnie nowego, pyszną zapiekankę z warzywami i mięsem kurczaka. Danie jest niezwykle pyszne i sycące. Przygotowanie nie jest skomplikowane, a dzięki temu przepisowi na pewno zachwycisz całą rodzinę.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11964
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16493
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5305
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11964
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16493
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5305
Składniki
1. Mięso myję, osuszam, usuwam błonki, kroję w kostkę. Mięso doprawiam przyprawą Gyros i smażę na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu mięso układam na środku naczynia.
2. Warzywa Trio również smażę na rozgrzanym oleju. Doprawiam solą oraz pieprzem. Po usmażeniu warzywa układam na około mięsa.
3. Majonez łączę razem z ketchupem i polewam zapiekankę. 4. Wierzch zapiekanki posypuję żółtym serem startym na tarce o dużych oczkach. 5. Zapiekam w rozgrzanym piekarniku do chwili rozpuszczenia się sera.
6. Przed podaniem posypuję posiekanym drobno szczypiorkiem 7. Zapiekankę podaję z frytkami lub pieczonymi ziemniakami. 8. Gotowe 9. Smacznego