Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W moim domu bardzo lubimy dania kuchni włoskiej. Obok spaghetti neapoli lub bolonesse jest zapiekanka z wykorzystaniem tych sosów. I oczywiście sera mozarella .
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 404
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 124
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 154
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 761
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 232
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 16209
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 404
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 124
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 154
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 761
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 232
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 16209
Składniki
1. Przygotowuje sos neapoli (zapraszam do mojego przepisu: Spagetti neapoli).
2. Makaron gotuję w osolonej wodzie z oliwą. 3. Po ugotowaniu makaron odcedzam i hartuję zimną wodą. 4. Do żaroodpornego naczynia wysmarowanego oliwą wkładam płaty makaronu lasagne na dno i boki. 5. Wkładam warstwę sosu neapoli. 6. Posypuję tartą mozarellą.
7. Układam kolejną warstwę makaronu, sosu i sera. I kolejną. 8. Na wierzch (ostatnia warstwa) kładę makaron i posypuję serem.
9. Zapiekam ok. 20-30 min. na teromoobiegu (ok. 170 st.C). Czas zapiekania jest uzależniony od tego czy chcemy ser tylko stopić czy go przyrumienić. 10. Kroję na porcje (kwadraty). Podaję na talerze.