Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
:-) ................hmmm rewaluacyjne zakończenie dnia we dwoje...............
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7913
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1200
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13688
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7913
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1200
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13688
Składniki
-makaron ugotować na na pół twardo,brukselkę ugotować i pokroić na połówki,frankfurterki pokroić w plasterki i podsmażyć na oleju z cebulą pokrojona w kostkę -przygotować 0.5 litra zimnej wody ,następnie wymieszać ja z mąką kukurydziana i zagotować z dodatkiem kostki mięsnej ,często mieszając,później dodać koncentrat pomidorowy i oregano,pieprz -do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego wsypujemy makaron wymieszany z brukselka i frankfurterkami i startym żółtym serem,następnie zalewamy to gorącym sosem pomidorowym -zapiekamy ok 30 minut w tem. 200st (polecam w czasie zapiekania raz przemieszać całość) Smacznego!!!!