Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka makaronowa w wersji kebab. Opcja idealna na rodzinny obiad :)
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4971
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419183
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4971
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419183
Składniki
Sos ketchupowy: Wszystkie składniki umieszczamy w miseczce i dokładnie mieszamy
Sos jogurtowy: Wszystkie składniki umieszczamy w miseczce i dokładnie mieszamy
Filet myjemy, osuszamy, oczyszczamy z błonek. Kroimy w drobną kostkę, dodajemy przyprawę gyros i dokładnie mieszamy, następnie odstawiamy do lodówki na czas przygotowania warzyw.
Z papryki usuwamy gniazda nasienne, kroimy w paseczki, a następnie w drobną kostkę.
Ogórki konserwowe kroimy w kostkę.
Pieczarki myjemy lub obieramy i kroimy w plasterki.
Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy mięso. Smażymy, co jakiś czas mieszając.
Na drugiej patelni rozgrzewamy olej i dodajemy paprykę. Podsmażamy ok. 5 minut, następnie dodajemy pieczarki i smażymy do momentu odparowania wody.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Dno naczynia żaroodpornego smarujemy cienką warstwą oleju, aby makaron do niego nie przywarł.
Wykładamy połowę ugotowanego makaronu do naczynia, następnie dodajemy przygotowane wcześniej mięso, ogórki oraz paprykę z pieczarkami tworząc warstwy.
Wierzch polewamy sosem ketchupowym i dokładnie rozprowadzamy.
Wsypujemy pozostały makaron i polewamy sosem jogurtowym, dokładnie rozprowadzając.
Na sam koniec dodajemy kawałki mozzarelli.
Danie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180*C (grzałka góra-dół) na ok. 20-25min