Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka makaronowa w wersji kebab. Opcja idealna na rodzinny obiad :)
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30960
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3655
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4859
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30960
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3655
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4859
Składniki
Sos ketchupowy: Wszystkie składniki umieszczamy w miseczce i dokładnie mieszamy
Sos jogurtowy: Wszystkie składniki umieszczamy w miseczce i dokładnie mieszamy
Filet myjemy, osuszamy, oczyszczamy z błonek. Kroimy w drobną kostkę, dodajemy przyprawę gyros i dokładnie mieszamy, następnie odstawiamy do lodówki na czas przygotowania warzyw.
Z papryki usuwamy gniazda nasienne, kroimy w paseczki, a następnie w drobną kostkę.
Ogórki konserwowe kroimy w kostkę.
Pieczarki myjemy lub obieramy i kroimy w plasterki.
Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy mięso. Smażymy, co jakiś czas mieszając.
Na drugiej patelni rozgrzewamy olej i dodajemy paprykę. Podsmażamy ok. 5 minut, następnie dodajemy pieczarki i smażymy do momentu odparowania wody.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Dno naczynia żaroodpornego smarujemy cienką warstwą oleju, aby makaron do niego nie przywarł.
Wykładamy połowę ugotowanego makaronu do naczynia, następnie dodajemy przygotowane wcześniej mięso, ogórki oraz paprykę z pieczarkami tworząc warstwy.
Wierzch polewamy sosem ketchupowym i dokładnie rozprowadzamy.
Wsypujemy pozostały makaron i polewamy sosem jogurtowym, dokładnie rozprowadzając.
Na sam koniec dodajemy kawałki mozzarelli.
Danie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180*C (grzałka góra-dół) na ok. 20-25min