Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka makaronowa w wersji kebab. Opcja idealna na rodzinny obiad :)
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2972
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 128
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 50
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 63
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 62
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2972
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 128
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 50
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 63
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 62
Składniki
Sos ketchupowy: Wszystkie składniki umieszczamy w miseczce i dokładnie mieszamy
Sos jogurtowy: Wszystkie składniki umieszczamy w miseczce i dokładnie mieszamy
Filet myjemy, osuszamy, oczyszczamy z błonek. Kroimy w drobną kostkę, dodajemy przyprawę gyros i dokładnie mieszamy, następnie odstawiamy do lodówki na czas przygotowania warzyw.
Z papryki usuwamy gniazda nasienne, kroimy w paseczki, a następnie w drobną kostkę.
Ogórki konserwowe kroimy w kostkę.
Pieczarki myjemy lub obieramy i kroimy w plasterki.
Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy mięso. Smażymy, co jakiś czas mieszając.
Na drugiej patelni rozgrzewamy olej i dodajemy paprykę. Podsmażamy ok. 5 minut, następnie dodajemy pieczarki i smażymy do momentu odparowania wody.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Dno naczynia żaroodpornego smarujemy cienką warstwą oleju, aby makaron do niego nie przywarł.
Wykładamy połowę ugotowanego makaronu do naczynia, następnie dodajemy przygotowane wcześniej mięso, ogórki oraz paprykę z pieczarkami tworząc warstwy.
Wierzch polewamy sosem ketchupowym i dokładnie rozprowadzamy.
Wsypujemy pozostały makaron i polewamy sosem jogurtowym, dokładnie rozprowadzając.
Na sam koniec dodajemy kawałki mozzarelli.
Danie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180*C (grzałka góra-dół) na ok. 20-25min