Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka makaronowa w wersji kebab. Opcja idealna na rodzinny obiad :)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2299
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4391
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1318
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 299
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2299
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4391
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1318
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 299
Składniki
Sos ketchupowy: Wszystkie składniki umieszczamy w miseczce i dokładnie mieszamy
Sos jogurtowy: Wszystkie składniki umieszczamy w miseczce i dokładnie mieszamy
Filet myjemy, osuszamy, oczyszczamy z błonek. Kroimy w drobną kostkę, dodajemy przyprawę gyros i dokładnie mieszamy, następnie odstawiamy do lodówki na czas przygotowania warzyw.
Z papryki usuwamy gniazda nasienne, kroimy w paseczki, a następnie w drobną kostkę.
Ogórki konserwowe kroimy w kostkę.
Pieczarki myjemy lub obieramy i kroimy w plasterki.
Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy mięso. Smażymy, co jakiś czas mieszając.
Na drugiej patelni rozgrzewamy olej i dodajemy paprykę. Podsmażamy ok. 5 minut, następnie dodajemy pieczarki i smażymy do momentu odparowania wody.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Dno naczynia żaroodpornego smarujemy cienką warstwą oleju, aby makaron do niego nie przywarł.
Wykładamy połowę ugotowanego makaronu do naczynia, następnie dodajemy przygotowane wcześniej mięso, ogórki oraz paprykę z pieczarkami tworząc warstwy.
Wierzch polewamy sosem ketchupowym i dokładnie rozprowadzamy.
Wsypujemy pozostały makaron i polewamy sosem jogurtowym, dokładnie rozprowadzając.
Na sam koniec dodajemy kawałki mozzarelli.
Danie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180*C (grzałka góra-dół) na ok. 20-25min