Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka makaronowa w wersji kebab. Opcja idealna na rodzinny obiad :)
Sos ketchupowy:
Wszystkie składniki umieszczamy w miseczce i dokładnie mieszamy
Sos jogurtowy:
Wszystkie składniki umieszczamy w miseczce i dokładnie mieszamy
Filet myjemy, osuszamy, oczyszczamy z błonek. Kroimy w drobną kostkę, dodajemy przyprawę gyros i dokładnie mieszamy, następnie odstawiamy do lodówki na czas przygotowania warzyw.
Z papryki usuwamy gniazda nasienne, kroimy w paseczki, a następnie w drobną kostkę.
Ogórki konserwowe kroimy w kostkę.
Pieczarki myjemy lub obieramy i kroimy w plasterki.
Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy mięso. Smażymy, co jakiś czas mieszając.
Na drugiej patelni rozgrzewamy olej i dodajemy paprykę. Podsmażamy ok. 5 minut, następnie dodajemy pieczarki i smażymy do momentu odparowania wody.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Dno naczynia żaroodpornego smarujemy cienką warstwą oleju, aby makaron do niego nie przywarł.
Wykładamy połowę ugotowanego makaronu do naczynia, następnie dodajemy przygotowane wcześniej mięso, ogórki oraz paprykę z pieczarkami tworząc warstwy.
Wierzch polewamy sosem ketchupowym i dokładnie rozprowadzamy.
Wsypujemy pozostały makaron i polewamy sosem jogurtowym, dokładnie rozprowadzając.
Na sam koniec dodajemy kawałki mozzarelli.
Danie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180*C (grzałka góra-dół) na ok. 20-25min
Prosta, szybka i pyszna zapiekanka makaronowa:) http://ugotowaneserce.blogspo...
Odsłon: 16181
Prosta w przygotowaniu zapiekanka makaronowa .
Odsłon: 31768
Dziś publikuję Bardzo Ważny Przepis – na najprostsze, cienkie naleśniki podst...
Odsłon: 9
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7831
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2123
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 30015
Dziś publikuję Bardzo Ważny Przepis – na najprostsze, cienkie naleśniki podst...
Odsłon: 9
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7831
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2123
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 30015
Składniki
Sos ketchupowy: Wszystkie składniki umieszczamy w miseczce i dokładnie mieszamy
Sos jogurtowy: Wszystkie składniki umieszczamy w miseczce i dokładnie mieszamy
Filet myjemy, osuszamy, oczyszczamy z błonek. Kroimy w drobną kostkę, dodajemy przyprawę gyros i dokładnie mieszamy, następnie odstawiamy do lodówki na czas przygotowania warzyw.
Z papryki usuwamy gniazda nasienne, kroimy w paseczki, a następnie w drobną kostkę.
Ogórki konserwowe kroimy w kostkę.
Pieczarki myjemy lub obieramy i kroimy w plasterki.
Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy mięso. Smażymy, co jakiś czas mieszając.
Na drugiej patelni rozgrzewamy olej i dodajemy paprykę. Podsmażamy ok. 5 minut, następnie dodajemy pieczarki i smażymy do momentu odparowania wody.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Dno naczynia żaroodpornego smarujemy cienką warstwą oleju, aby makaron do niego nie przywarł.
Wykładamy połowę ugotowanego makaronu do naczynia, następnie dodajemy przygotowane wcześniej mięso, ogórki oraz paprykę z pieczarkami tworząc warstwy.
Wierzch polewamy sosem ketchupowym i dokładnie rozprowadzamy.
Wsypujemy pozostały makaron i polewamy sosem jogurtowym, dokładnie rozprowadzając.
Na sam koniec dodajemy kawałki mozzarelli.
Danie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180*C (grzałka góra-dół) na ok. 20-25min
Przepisy Dania główne
Dania główne
Naleśniki podstawowe
Dania główne
Udka zapiekane w majonezie
Dania główne
Kotlety drobiowe
Dania główne
Kluski Śląskie - Idealny przepis
Naleśniki podstawowe
Dziś publikuję Bardzo Ważny Przepis – na najprostsze, cienkie naleśniki podst...
Odsłon: 9
Udka zapiekane w majonezie
Wyborne udka na niedzielny obiad.
Odsłon: 133