Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To moja propozycja na wykorzystanie mięsa odkrojonego z udek z kurczaka. Taki mały eksperyment... ;)
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 970
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 433
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 167
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2700
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 970
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 433
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 167
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2700
Składniki
Mięso z udka odkroić, podzielić na mniejsze kawałki i usmażyć na części masła z dodatkiem kucharka i oregano. Usmażone mięso zmielić. Na pozostałym maśle zrumienić czosnek i dodać szpinak. Doprawić gałką. Makaron ugotować al dente z dodatkiem soli i odcedzić. Do dużego naczynia przełożyć makaron, dodać zmielone mięso, usmażony szpinak i ser starty na dużych oczkach. Całość wymieszać.
Następnie naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i przełożyć do niego wymieszany makron. Zalać śmietanką. Piec w temp. 160 stopni przez ok. 45 min. Smacznego!