Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To moja propozycja na wykorzystanie mięsa odkrojonego z udek z kurczaka. Taki mały eksperyment... ;)
Racuchy na kwaśnym mleku z jabłkami to pyszna i prosta propozycja niemal na k...
Odsłon: 1052
Są to tosty, które mają w środku parówkę. Jest to przepyszny przepis i wielu...
Odsłon: 70
Janssons frestelse czyli zapiekanka, której nie można się oprzeć (a przynajmn...
Odsłon: 130
Przepis dnia
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 42863
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 8325
Racuchy na kwaśnym mleku z jabłkami to pyszna i prosta propozycja niemal na k...
Odsłon: 1052
Są to tosty, które mają w środku parówkę. Jest to przepyszny przepis i wielu...
Odsłon: 70
Janssons frestelse czyli zapiekanka, której nie można się oprzeć (a przynajmn...
Odsłon: 130
Przepis dnia
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 42863
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 8325
Składniki
Mięso z udka odkroić, podzielić na mniejsze kawałki i usmażyć na części masła z dodatkiem kucharka i oregano. Usmażone mięso zmielić. Na pozostałym maśle zrumienić czosnek i dodać szpinak. Doprawić gałką. Makaron ugotować al dente z dodatkiem soli i odcedzić. Do dużego naczynia przełożyć makaron, dodać zmielone mięso, usmażony szpinak i ser starty na dużych oczkach. Całość wymieszać.
Następnie naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i przełożyć do niego wymieszany makron. Zalać śmietanką. Piec w temp. 160 stopni przez ok. 45 min. Smacznego!