Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To moja propozycja na wykorzystanie mięsa odkrojonego z udek z kurczaka. Taki mały eksperyment... ;)
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 64
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2443
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 528
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 874
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 64
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2443
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 528
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 874
Składniki
Mięso z udka odkroić, podzielić na mniejsze kawałki i usmażyć na części masła z dodatkiem kucharka i oregano. Usmażone mięso zmielić. Na pozostałym maśle zrumienić czosnek i dodać szpinak. Doprawić gałką. Makaron ugotować al dente z dodatkiem soli i odcedzić. Do dużego naczynia przełożyć makaron, dodać zmielone mięso, usmażony szpinak i ser starty na dużych oczkach. Całość wymieszać.
Następnie naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i przełożyć do niego wymieszany makron. Zalać śmietanką. Piec w temp. 160 stopni przez ok. 45 min. Smacznego!