Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To moja propozycja na wykorzystanie mięsa odkrojonego z udek z kurczaka. Taki mały eksperyment... ;)
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8641
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7213
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4928
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327860
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8641
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7213
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4928
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327860
Składniki
Mięso z udka odkroić, podzielić na mniejsze kawałki i usmażyć na części masła z dodatkiem kucharka i oregano. Usmażone mięso zmielić. Na pozostałym maśle zrumienić czosnek i dodać szpinak. Doprawić gałką. Makaron ugotować al dente z dodatkiem soli i odcedzić. Do dużego naczynia przełożyć makaron, dodać zmielone mięso, usmażony szpinak i ser starty na dużych oczkach. Całość wymieszać.
Następnie naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i przełożyć do niego wymieszany makron. Zalać śmietanką. Piec w temp. 160 stopni przez ok. 45 min. Smacznego!